"Економічні новини України і світу – все, що стосується нашої країни" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Економічні новини України і світу – все, що стосується нашої країни" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглядаємо події 17 – 23 жовтня 2018 рр.

АКТИВ. Україна посіла 83-е місце з 140 в щорічному Рейтингу конкурентоспроможності Всесвітнього економічного форуму (WEF), піднявшись у порівнянні з 2017 роком на шість пунктів.

ПАСИВ. В проекті держбюджету на 2019 рік урізали бюджет суспільного мовлення, зменшили програму "Питна вода", та частково зменшили державний фонд регіонального розвитку.

АКТИВ. Виробництво сільськогосподарської продукції в Україні у січні-вересні 2018 року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зросло на 4,9%.

ПАСИВ. Асоціація "Виробників тютюнових виробів" звернулася до глави Представництва Європейського союзу в Україні Хюга Мінгареллі з офіційним листом, у якому повідомляється, що "на сьогоднішній день в Україні ... увійшов в активну стадію цінову змову трьох найбільших транснаціональних виробників тютюнових виробів, завдяки чому виробники вільні у визначенні роздрібної ціни для кожного із своїх продуктів.

АКТИВ. Верховна рада України у другому читанні прийняла Кодекс з процедур банкрутства.

ПАСИВ. Обсяги промислового виробництва у вересні 2018 року знизилися в порівнянні з аналогічним місяцем минулого року на 1,3%. Держстат повідомляв про падіння обсягів промислового виробництва на 0,5%.

АКТИВ. За два місяці проведення аукціонів з малої приватизації держава та громади змогли отримати більше 250 мільйонів гривень.

АКТИВ. Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's Global Ratings підтвердило суверенні кредитні рейтинги України за зобов'язаннями в іноземній і національній валюті на рівні "BB" (емітент платоспроможний, але несприятливі економічні умови можуть негативно вплинути на можливості виплат) зі стабільним прогнозом. Одночасно агентство підтвердило рейтинг України за національною шкалою на рівні "uaBBB".

АКТИВ. Господарський суд Київської області стягнув у дохід держави понад 18 млн гривень із приватного акціонерного товариства, яке незаконно добувало газ у двох родовищах.

АКТИВ. Оборот роздрібної торгівлі в Україні у січні-вересні 2018 року порівняно з аналогічним періодом 2017 року у порівнянних цінах зріс на 5,5%.

Слідкуємо. Рахуємо. Заробляємо. І до зустрічі за тиждень!

Дмитро "Калинчук" Вовнянко