"Економічні новини України і світу – все, що стосується нашої країни" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Економічні новини України і світу – все, що стосується нашої країни" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглядаємо події 19 – 25 грудня 2018 рр.

АКТИВ. Україну обрали членом комісії ООН з права міжнародної торгівлі (ЮНСІТРАЛ) терміном на 6 років. Ця комісія працює над уніфікацією і розвитком правил міжнародної торгівлі.

ПАСИВ. Верховна рада України підтримала законопроект №9355-5 "Про внесення змін до розділу Х "Перехідні положення" Земельного кодексу України щодо продовження заборони відчуження сільськогосподарських земель", таким чином продовживши мораторій на продаж землі.

АКТИВ. "Укрпошта" досягла згоди з Пенсійним фондом України щодо доставки та виплати пенсій у 2019 році за рахунок 500 млн грн, виділених у держбюджеті на 2019 рік.

ПАСИВ. Голова уряду Володимир Гройсман дав доручення державному концерну "Укроборонпром" вирішити проблему із заборгованістю по заробітній платі працівникам підприємства.

АКТИВ. Україна за 10 місяців 2018 року експортувала товарів на 38,7 млрд гривень. Це на 10,3% більше, ніж за аналогічний період 2017 року.

ПАСИВ. За даними Міністерства соціальної політики за кордоном працюють 7-9 мільйонів українців. З них 3,2 мільйони працюють за кордоном на постійній основі. 2 мільйони українців працюють у Польщі, і тільки мільйон з них працюють легально.

АКТИВ. Спікер Верховної ради України Андрій Парубій підписав законопроект №8044 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (про правову основу для впровадження середньострокового бюджетного планування)". Тепер всі міністерства і держустанови зможуть планувати реформи, розуміючи свої бюджетні можливості на довгу перспективу.

ПАСИВ. Під нові російські санкції потрапили понад 200 фізичних осіб та компаній з України.

АКТИВ. За 11 місяців доходи державного бюджету виконано на 100,2%. Перевиконання склало 1,8 млрд грн. Доходи державного бюджету за січень-листопад зросли на 118,8 млрд грн або на 16,4% проти аналогічного періоду у 2017 році та склали 843,3 млрд грн.

АКТИВ. Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service підвищило рейтинг емітента і облігацій уряду України до Caa1 до Caa2 змінивши прогноз з позитивного на стабільний.

Слідкуємо. Рахуємо. Заробляємо. І до зустрічі за тиждень!

Дмитро "Калинчук" Вовнянко