"Економічний канібалізм" - Олена Кудренко

"Економічний канібалізм" - Олена Кудренко

"Радянський Союз загинув не тому, що він осягнув масштаби своїх злочинів. А тому, що він з бідного перетворився на злиденного..."

(Андрій Осадчук, "Голос")

Я вчора подумала про деякий економічний канібалізм, який має підстави очікувати росія. Це коли не тільки школи з лікарнями закриваються, щоб зекономити кошти та залишити з десяти - одну школу. З десяти - одну лікарню. Та й ті будуть працювати на "півставки".

А ось літаки, які розбираються на запчастини, щоб з кількох розібраних зліпити щось одне.

Трамваї в Москві, сучасні та з іноземних комплектуючих - розбиратимуться на запчастини, щоб відремонтувати щось одне.

Автомобілі. Побутова техніка. Поїзди. Майже все.

Особливо хочеться, щоб розбиралися залишки танків, і велика їх маса взагалі не виїхала з ангарів. Щоб і далі не розривалися снаряди, не влучали в ціль ракети - бо зібране щось одне, а десяток розібрано.

І тоді ми планомірно підійдемо до ситуації, коли економічний канібалізм росії дасть паростки і знищить російську окупаційну силу. Бо вони зараз цукру накупили на мільйони пляшок майбутнього самогону, причому неякісного. А що робить російський "захисник" у часи, коли йому та всій родині важко?

Бухає.

Самознищується.

Самовбивається.

Перефразовуючи цитату на початку тексту, можна сказати, що російська федерація зникне не тоді, коли зрозуміє наслідки своїх злочинів. І не тоді, коли просто збідніє. Її треба довести до суцільних всеосяжних злиднів.

Ми можемо казати про це без зайвих емоцій. І спокійно називати це такою ж спецоперацією, якою вони самі називають геноцид українського народу.

Гарного дня, шановні співгромадяни. Безпеки вам та терпіння.