Екс-регіонал переміг на виборах мера Ужгорода

Екс-регіонал переміг на виборах мера Ужгорода

Колишній секретар міськради від Партії регіонів Богдан Андріїв цього разу висувався від партії "Відродження".

За офіційними результатами виборів мера Ужгорода, які оголосили вночі, переможцем другого туру виборів став кандидат від партії «Відродження», чинний секретар Ужгородської міської ради Богдан Андріїв. Про це повідомили у Громадянській мережі ОПОРА.

За інформацією спостерігачів, Андріїва оголосили переможцем близько 03:00 16 листопада.

Згідно з даними підсумкового протоколу Ужгородської міської виборчої комісії, Богдан Андріїв отримав 20665 голосів. За його конкурента –самовисуванця Сергія Ратушняка, – проголосувало 10932 виборці.

«За результатами голосування в Ужгороді зафіксовано тенденцію навмисного псування бюлетенів – виборці перекреслювали прізвища обох кандидатів, писали вираз «проти всіх», обмальовували бюлетені тощо», – додали в ОПОРА.

Кількість зіпсованих бюлетенів склала 3734, що становить понад 10% від загальної кількості виборців, які взяли участь у голосування. Явка на виборах у Ужгороді склала 39,02%.





Як повідомлялося, після першого туру виборів 25 жовтня в Ужгороді стався політичний скандал та розкол у обласному осередку «БПП «Солідарність». Кандидат від БПП Михайло Качур набрав 10,6% та не увійшов до другого туру. Група осіб за участі Качура та голови виборчого штабу «БПП «Солідарність» у Закарпатській області Валерія Пацкана вторглися до будівлі ОДА та звинуватили голову області і першого номера у списку БПП на виборах до облради Геннадія Москаля у фальсифікаціях. Наступного дня вже Москаль звинуватив Пацкана у корупції та зажадав його відставки.