Екстремали позмагалися з авіалайнером в Дубаї

Екстремали позмагалися з авіалайнером в Дубаї

В небі над містом Дубай пройшло ефектне авіашоу за участю найбільшого пасажирського літака у світі Airbus Emirates A380 і двох любителів гострих відчуттів: Іва Россі і Вінса Реффе. Хлопці, які називають себе дуетом Jetman Dubai, пролетіли в безпосередній близькості до величезного авіалайнеру, маючи за плечима реактивні ранці з крилами, повідомляє "Спектр Новости" з посиланням на УНН.

"Ми багато часу витратили на підготовку, пропрацювали кожну дрібницю, щоб наш перший політ поряд з Airbus Emirates A380 пройшов добре", - говорить В.Реффе.

Те, що на відео виглядає божевільним трюком на ділі було старанно зрежисовано. І.Россі і В.Реффе, а також пілоти Airbus Emirates A380 мали ретельно дотримуватися заданої траєкторії. В іншому випадку хлопці ризикували потрапити в супутний потік повітря, що призвело б до катастрофічних наслідків.

Трюк був виконаний на висоті в 4000 футів. Крім І.Россі, В.Реффе і літака в повітрі також перебувала знімальна група на вертольоті. Вона трималася на відстані 1500 футів (450 метрів - ред.) над виконавцями трюку.

Кожен двигун Airbus Emirates A380 видає тягу в 35 тонн. Літак здатний розвивати швидкість в 490 вузлів (907 км/ч - ред.). У ранців, якими були укомплектовані Jetman Dubai, тяга набагато менша. Максимальна швидкість, яку вони можуть розвинути - 314 км/ч.