ЕЛЕКТРОННИЙ ПОЛІС СТРАХУВАННЯ: ЧИ ЗОБОВ’ЯЗАНИЙ ВОДІЙ РОЗДРУКУВАТИ ЙОГО ДЛЯ ПОЛІЦЕЙСЬКОГО?

ЕЛЕКТРОННИЙ ПОЛІС СТРАХУВАННЯ: ЧИ ЗОБОВ’ЯЗАНИЙ ВОДІЙ РОЗДРУКУВАТИ ЙОГО ДЛЯ ПОЛІЦЕЙСЬКОГО?

Тепер щоб купити поліс страхування, не потрібно їхати в страхову компанію. Поліс можна замовити через Інтернет протягом 5 хвилин і отримати його в електронному вигляді.

Електронний страховий поліс - це повноцінний аналог звичного «паперового» полісу і має ту ж юридичну силу, тільки надається він в електронному вигляді у форматі pdf.

Водій не зобов’язаний роздруковувати електронний поліс. Його можна зберігати в телефоні в електронному вигляді. У такому ж вигляді його можна пред’явити у передбачених законом випадках працівнику поліції, який має можливість самостійно звірити його достовірність з базою даних МТСБУ.

Поліція не має права штрафувати за непред’явлення «паперового» полісу, оскільки електронна форма передбачена законодавством України.

Однак, зважаючи на та, що сучасні телефони швидко розряджаються, ми рекомендуємо мати в наявності для перевірки роздрукований примірник.

До того ж придбання електронного полісу мінімізує ризик отримання підробки. Для тих, хто придбав паперовий поліс, його справжність можна перевірити в базі МТСБУ за посиланням: https://policy-web.mtsbu.ua На цьому ресурсі також можна перевірити наявність полісу за номером автомобіля.

Богдан Адвокат