Енергоатом готовий прийти на допомогу лікарням

Енергоатом готовий прийти на допомогу лікарням

За повідомленням компанії НАЕК «Енергоатом» на азотно-кисневих станціях Запорізької, Хмельницької та Рівненської АЕС налагодили виробництво медичного кисню.

У березні поточного року компанія отримала ліцензію на проведення діяльності по виробництву лікарського засобу «Медичний кисень» в рамках реалізації проєкту «Енергоатом. Медицина».

Енергоатом вже передав усі необхідні документи до МОЗ для отримання висновку Державного експертного центру МОЗ та реєстрації медичного кисню як лікарського засобу.

«Фахівці з атомних електростанцій вже дооснастили й акредитували лабораторії з контролю якості та безпеки лікарських засобів – відповідно до всіх визначених законодавством вимог і процедур. Крім цього, фахівці МОЗ провели кількаетапні ретельні перевірки АЕС, а на самих станціях підготували високопрофесійний персонал» - повідомили на сайті «Енергоатому».

Отримавши фінальні узгодження, НАЕК «Енергоатом» щодоби безкоштовно постачатиме близько 120 балонів (5 тисяч літрів) медичного кисню до лікарень Запорізької, Рівненської та Хмельницької областей.

Сподіваємось, що усі погоджувальні процедури пройдуть у найстисліші терміни за прискореною процедурою.

Реальна допомога завжди краще, ніж порожні обіцянки про постачання вакцин.

ЗеФакТи