"Епідемією доносів" - Павло Бондаренко

"Епідемією доносів" - Павло Бондаренко

Хтось полюбляє цитувати відомого письменника Сергія Довлатова:

"Мы без конца ругаем товарища Сталина, и, разумеется, за дело. И все же я хочу спросить — кто написал четыре миллиона доносов?"

Але от в чому питання: зараз рф охоплено справжньоєю епідемією доносів. Лік іде на сотні тисяч і масштаби доносів часів Сталіна, Калініна, Берії, Жукова скоро видадуться диячими у порівнянні з тим, що коїться під мудрим кермуванням путіна, матвієнко, борнікова, шойгу.

По ходу, рекорд належить одній дамі, яка називає себе "професійним неоплачуваним донощиком" - вна написала понад 750 доносів і вельми цим пишається.

Сусіди пишуть на сусідів, друзі на друзів, вчителі на учнів і навіть діти на батьків. Доносять на "іноземних шипигунів" та тих, хто займається "дискредитацією російської армії" і товариша путіна. Доносять навіть на тих, хто чернез пофігізм або не подумавши, виходить з дому в одязі з жовтими і блакитними кольрами.

Так що з 30-х років минулого століття там нічогісінько не змінилося. Та і що могло змінитися, якщо у них Сталін герой, а міста досі носять назви нелюдів типу Калініна, Дзержинського, Свердлова, Жукова...

До слова, якщо хтось вважає, що у нас таке неможиве - той помиляється. Особисто знаю випадки і людей, які доносили "куди слід" на сусідів та знайомих лише через те, що вони "зеленскогонелюбятазначітзапутіна". Просто поки що прямої команди "Фас" не давали...