"Епідемію" психічних розладів у школярів фіксують у Сумській області

"Епідемію" психічних розладів у школярів фіксують у Сумській області

Так, у порівнянні з 2013 роком в обласному центрі показники захворюваності дітей шкільного віку на психічні розлади зросли у п’ять разів. Крім того, значно збільшилася кількість хвороб очей - на 16% і травлення - на 23%, передає Суми.depo.ua.

Серед дітей дошкільного віку в два рази зросли проблеми ендокринної, нервової систем, хвороби вуха. Зростає також смертність малечі до одного року та знижується народжуваність.

За статистичними даними, які навів голова бюджетної комісії Микола Березін, загальний коефіцієнт скорочення населення по області становить - 7,8%, у той час як по Україні - 7,3%. Міграційне скорочення становить 13%.

Найвищі в області коефіцієнти скорочення на тисячу наявного населення мають Глухівський район - 17,2%, Шосткинський район - 14,1% Лебединський - 14,4%. Серед міст обласного підпорядкування - Ромни, Лебедин - 7,5%, Шостка - 6,8%.

Учасники круглого столу планують зробити ретельний аналіз причин погіршення демографічної ситуації, вивчити тенденції, обговорити з фахівцями і підготувати проекти комплексних програм "Здоров'я жителів Сумщини" для подальшого розгляду радами різних рівнів.