"Еволюція..." - Тамара Горіха Зерня

"Еволюція..." - Тамара Горіха Зерня

«У мене запитання щодо НАТО. Що це? Війська, які будуть захищати нас від агресорів? Якщо будуть – добре, іди домовся тихо. Кому потрібні плакати? Я не розумію, ви дипломати чи хрін знає хто? Треба буде – я домовлюся з НАТО. Хоча там такі умови... У нас війна на території – це вже заважає нам вступити в Альянс» (Володимир Зеленський, версія 2018 р.)
«Ми віддані реформуванню нашої армії та оборонного сектора, але одними реформами Росію не зупинити. НАТО – це єдиний шлях до закінчення війни на Донбасі.» (Володимир Зеленський, версія 2021 р.)
Звичайно, нам цікаво спостерігати за Вовиною еволюцією. Але хотілося б мати якесь скло між собою і цим шоу за склом. Як у зоопарку, де мавпи окремо, а люди окремо. І ніхто не чекає, що відвідувачі полізуть у клітку до рептилій.
Скільки часу минуло, уже б можна звикнути, а я досі не розумію, за що. Чому Вова не виграв вибори на росії. Або у Білорусі. Чи навіть у Молдові. Уявіть, який це кайф: ми сидимо на терасі, попиваємо вино і насолоджуємося серіалом «Вова і молдавани». І це вони у нас, а не ми у них викрадатимуть суддю Чауса.


А що стосується НАТО, так само як і армії, мови, віри, боротьби з корупцією, ковідом, олігархами etc., то Вову не потрібно слухати. Вову потрібно дивитися. Потрібно відділяти величезну мильну бульбашку слів від нікчемного вихлопу справ. Уявіть, що він говорить на суахілі. Або на українському діалекті російської, чи російською формою української, - там дідько ногу зломить, як вони це називають. Коротше, сприймайте все сказане як білий шум.
Тому що який листочок поклали, такий він і зачитає. Перед якою аудиторією виступає, так і жартує. Треба буде путіну позаглядати куди поглибше – Вова війну Альянсу оголосить не відходячи від каси, не встигнемо озирнутися.
Це дійсно величезна проблема: президент цілої країни не має власних ідеологічних переконань, не має своєї думки з ключових питань державного розвитку. Країною де факто керує той, хто виводить для Вови тексти на суфлер.
І тут нам знову не пощастило, бо інтереси ляльковода кардинально відрізняються від наших із вами інтересів. А могла ж бути Білорусь або Молдова, ех…