"ФІНАЛ ДИСКУСІЇ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ФІНАЛ ДИСКУСІЇ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Те що сталося з Бучею та Ірпенем ставить крапку в дуже багатьох дискусіях.

Наприклад, в дискусії про дивізію "Галичина". Якщо те що принесли більшовики на Волинь, Галичину, Поділля та Буковину хоча б нагадувало те що сталося в Бучі, Ірпені, Ворзелі, Гостомелі та Бородянці, то не дивно, що галицька молодь пішла до дивізії. Чхати їм було на однострої СС, ішлося аби не пустити в рідні домівки ЦЕ.

А в більшовиків вистачало і мародерства, і бузувірства, від рівня простого піхотного "ваньки" до рівня главку НКВД. Свідчень тому - маса. Та одна справа читати про це у Розгона, Шаламова та Багряного, інша - уявити це на конкретних прикладах.

До дивізії "Галичина" тоді пішли колишні командири Дієвої армії УНР, в т ч колишні офіцери російської армії, які мали царські нагороди за війну проти німців у Першу Світову війну. Найвідоміший - Аверкій Гончаренко, командир загону курсантів що прийняв бій під Крутами. Ці люди точно знали ціну Москві і не мали щодо неї ілюзій.

Це ставить крапку в дискусії щодо Голодомору. Я не раз писав - найбільше Голодомор лютував у районах, де були найсильніші загони повстанців в часи Отаманщини. Голодомор мусив не винищити українців, а гірше - перетворити їх на рослин. На безвольних створінь, нездатних до опору. Власне, те саме намагалися зробити окупанти в Бучі, тільки значно швидше. Чи зупинилися б такі люди перед тим щоби виморити голодом мільйони? Питання риторичне.

Це ставить крапку в байках про "бузувірсьва бандерівців". Ми щойно побачили як у Москви кожен снаряд що влучає в дитячий садок або у лікарню, перетворює їх на "штаб Азову", а кожен мирний мешканець убитий загарбником стає "жертвою бандерівців". Чиїми жертвами насправді були тодішні "жертви бандерівців" думаю тепер - очевидно. Так само як очевидно, скільки власних злочинів Москва тоді переклала на УПА і ОУН, а потім зачистила всіх хто казав правду.

Все. Ці питання більше не дискусійні. Тепер ми маємо живий приклад звичок цієї нації. Якщо у нинішніх умовах вони поводяться так, то що творили вахлаки з військ НКВД в умовах сталінського диктату, здогадатися не важко.

Крапку поставлено.