Фінляндія посилює режим на кордоні з Росією

Фінляндія посилює режим на кордоні з Росією

Фінляндія наступного тижня планує ухвалити закон, який дозволить країні не приймати шукачів притулку з Росії і відправляти їх назад за необхідності із застосуванням сили, оголосив прем'єр-міністр країни в неділю.

Країна планує посилити режим перетину кордону, щоб мати повноваження відправляти шукачів притулку назад до Росії не приймаючи їхні заявки про притулок, незважаючи на те, що нові положення можуть порушувати міжнародні зобов'язання Фінляндії.

"Цей феномен в руках Росії - хто приходить, звідки та коли до фінського кордону. Ми не можемо це дозволити. Тому ми маємо зміцнити наше законодавство", - заявив прем'єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо.

Фінляндія перекрила кордон з Росією, звинувативши Москву у використанні міжнародної міграції для тиску. Потік мігрантів може відновитись, каже Орпо.

"Тисячі людей в Росії ... чекають на можливість досягнути фінського кордону", - заявив посадовець, посилаючись на дані розвідки.

Омбудсменка Фінляндії з питань недискримінації Крістіна Стенман заявила, що відмова Фінляндії приймати заявки на притулок країні викликала б тривогу.