"Факти разом для осмислення" - Карл Волох

"Факти разом для осмислення" - Карл Волох

Я тут гарантовано буду повторювати інформацію, яка вам прекрасно відома, але іноді цікаво зібрати ці факти разом для осмислення, наскільки далеко ми (і світ) просунулися в своїй протидії московитській агресії за останніх шість місяців.

1. Німеччина вже цього року повністю відмовиться від російського газу. Ще недавно це здавалося неможливим. Та й більша частина Європи це вже практично зробила.

2. Падіння російської економіки вже цього року буде біля 10 відсотків, а в наступні цифра хіба що зросте, якщо ситуація з санкціями не зміниться.

3. Із завмиранням серця чекаю на 1 грудня. Якщо задум Мінфіну США реалізується й Великій сімці вдасться-таки ввести обмеження ціни на російську нафту, можна буде починати зворотній відлік війни, путінського правління, а може й РФ у нинішніх кордонах.

4. З цієї точки зору надзвичайно цікавою була заява Індії про готовність із російської нафти перейти на іранську. Це говорить про цілком результативний тиск США та ЄС на цю країну, котра є традиційно великим клієнтом РФ. Тим паче, що в разі успішності проекту «обмеження цін» і відмовлятися від російської нафти не доведеться - просто значно менше платити.

Там поки що не зрозуміла позиція Китаю, але Сі в будь-якому варіанті один кремлівського воза не витягне.  

5. Дуже красномовними є факти збирання московитами з різних країн зброї та амуніції. Тобто, в них немає можливості не лише високотехнологічну сучасну зброю продукувати (як ті ж Кінжали та Іскандери), а й запаси старої радянської виявилися не безмежними.

6. Поступово американці знімають всі обмеження на постачання нам сучасної зброї. Про це писали не раз, навіть про навчання наших пілотів на американських літаках (тобто, і це рішення буде невдовзі ухвалене). А сучасні системи ППО вже почали надходити.

7. Ну, і вишенька на тортик - виробництво американських ракет (у тому числі, Петріот) для України на території Польщі. Це не просто сходинка вгору з точки зору рівня військової допомоги. А й сигнал, що й після війни США продовжать підтримувати ЗСУ до рівня військового паритету з Московією