Факти та коментарі. 81 день війни

Факти та коментарі. 81 день війни

1. Перемога Калуш оркестра - перемога всієї України. Заклик до визволення героїв Маріуполя зі сцени Євробачення - можливість бути почутим не тільки політиками, можливість донести вимогу до всього європейського суспільства. Невідомо, в який спосіб здійснюватиметься звільнення героїв, але воно повинно відбутися. Євробачення має купу вимог до країни, міста та приміщення по організації конкурсу і Україна має подати документи до 1 серпня цього року.

2. Звільнення півночі Харківщини. Українські герої вчора максимально наблизилися до кордону з РФ. Битва за Харків днями закінчиться перемогою. Схід та південь області досі окуповані ворогом. Майбутнє України вирішується під Ізюмом. Я впевнений, що наступні перемоги українських військових - саме західніше Ізюма та на північ від Балаклеї. А поки що - ворог знищує мешканців та інфраструктуру області. Грабує і гвалтує. Днями знищено бібліотеку в Барвінковому.

3. Кожен день війни - це стійкість наших захисників, освоєння нової техніки. Перемога під Білогорівкою - це не тільки знищення двох ворожих БТГ - мотострілецької та танкової, не тільки демотивація інших підрозділів ворога, це демонстрація всьому світові, в тому числі країнам-постачальникам зброї, що вона - в надійних руках, що українці швидко засвоюють навички використання складної техніки. Що нам можна довірити ці, а також складні технічні засоби за для спільної перемоги.

4. Попереду - бої на півдні України. Саме тут, де немає лісів, технічна перевага в артилерії, пво та безпилотниках, здатна не тільки забезпечити перемогу, а й зберегти життя наших героїв. Тому - очікуємо рішення сенату по фінансуванню ленд-лізу, рішення європейських партнерів щодо виділення українцям коштів на підтримку фінансування нашої армії і тилу. Навіть такі дрібні рішення, як передання Естонією з відома Ізраїлю однієї далекобійної і гіпервлучної артсистеми, додає нашим військовим нових можливостей.

5. Сьогодні багатьма військовими та диванними експертами обговорюються можливості наших ударів по території Росії та окупованого Криму. Додам і свою точку зору.

- Кримський міст. Це не тільки символ, це реальний канал постачання зброї та пального на південь України і єдиний фактично шлях для втечі загарбників з території нашого півострова, який окуповано 8 років тому. Він системно захищений пво. Він побудований з запасом міцності. Чи це справді так, потрібно буде зрозуміти на практиці. Але це рішення - не тільки політичне. Воно складне технічно. Потрібен не один постріл і не 10. Потрібні дії багатьох військових підрозділів по захисту тієї техніки, яка може бути використана, потрібне спілкування з постачальниками зброї.

- Севастополь. База кораблів в бухті. Це вже чисто військова ціль. Рішення щодо його бомбардування менш політичне і залежить тільки від технічних можливостей нашої зброї і вибору моменту завантаження кораблів та підводних човнів. Задача - заставити ворога забрати залишки металобрухту в Новоросійськ і припинити тиск на Одесу і нашу частину Чорного моря

- Білгород. Валуйки. Брянська область. Військові об'єкти ворога. Думаю, це - найважливіша на сьогодні і набагато простіша завдання - заблокувати постачання для східної групи військ противника. Впевнений, що можливості є. Також впевнений, що "бавовна" в перелічених місцях вже цього місяця буде результативною

Слава Україні !

Смерть ворогам!

Красовицький щоденно