"ФАКТОР ЛЮДСЬКОГО РЕСУРСУ СТАЄ НАЙБІЛЬШ ДЕФІЦИТНИМ ТА НАЙБІЛЬШ ЗАТРЕБУВАНИМ" - Александр Гончаров

"ФАКТОР ЛЮДСЬКОГО РЕСУРСУ СТАЄ НАЙБІЛЬШ ДЕФІЦИТНИМ ТА НАЙБІЛЬШ ЗАТРЕБУВАНИМ" - Александр Гончаров

І сьогодні цей чинник може у будь-який бік зламати поточну ситуацію в Україні. Сподіваюся, вже всі розуміють, що вижити зараз нам можна, якщо все-таки випереджати наших ворогів та конкурентів якіснішими та ефективнішими рішеннями, т.к. на халтурі (як раніше) вже не виїдеш. Така халтура ще проходила у мирний час. Нині – це смертельно небезпечно.

Але в цей же час, грубо кажучи, повний застій серед олігархів і топ-чиновників. Невже так довго до їхньої свідомості доходитиме очевидна думка про те, що їм і загалом державі віддані «смотрящіє» та «підписанти» в Кабміні, Раді та держкорпораціях давно вже марні й навіть небезпечні. Навпаки, топ-чиновники та великий капітал мають «полювати» за кваліфікованими кадрами, а не «рішалами». Тобто зараз постала величезна проблема, яка називається – гостра нестача кваліфікованих кадрів. У нас справді дефіцит професіоналів.

І мимоволі постає питання, коли настане час справжніх державників у владі, які не боятимуться працювати разом з такими ж сильними інтелектуалами, як вони. Які будуть розуміти, що без оточення себе такими ж профі вони самі свою роботу зробити не зможуть.

Без сумніву, тільки так можна перемогти та рухати вперед нові державні програми, а не нишком тирити гроші по кишенях.