"ФАКТОР НА ІМ’Я БОРИСОВИЧ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ФАКТОР НА ІМ’Я БОРИСОВИЧ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

У всій історії навколо Нових Санжар найбільш зловісно виглядає постать міністра МВС. Чому? Бо Арсен Борисович у нас завжди асоціюється з чимось таким – загрозливим і розтягнутим у часі. У Іловайську більшість загонів були формуваннями МВС і там же знаходився перший заступник Авакова – до самого оточення. Але звинувачують у трагедії ще й досі Міженка і Порошенка. Під час всіх «Майданів-3» поліція демонструвала байдужість рівня анабіозу. Зимою 2017-го учасники акцій проти «торгівлі на крові» якось примудрялися ставити свої «редути» прямо в зоні АТО, де єдиною владою тоді були підрозділи МВС. Саакашвілі потрапив в Україну попри прикордонників і Нацгвардію – всі підпорядковані Авакову. До речі вислали Саакашвілі як раз коли Аваков був за кордоном – правда цікаво?

І от тепер – Нові Санжари. Зразу виникає купа питань.

Перше. А чому взагалі Аваков коментував підготовку до евакуації і бере в ній безпосередню участь? Відповідь – а тому що Гончарук зі Скалецькою показали свою повну некомпетентність і неспроможність діяти в умовах надзвичайної ситуації. Обидва вони так і не змогли організувати літак, підготувати ізолятор, провести роботу з місцевою владою і провести потрібну інформкампанію. Тут ще низький уклон надрепу Дубінському, який по суті спровокував наявну ситуацію, позаяк саме він допоміг відмовитися вді прийняття евакуйованих Обухівській райраді. Доречне питання, якщо можна одному району – чому не можна іншим. ЗЕкоманда – єдина команда, ви ж розумієте?

А час підтискав і ситуація з нашими громадянами в Ухані вже стала закипати. Тут і з’явився Арсен Борисович. Він досвід евакуації потерпілих уже мав – згадаймо евакуацію наших громадян з Непалу, коли Шкіряк лежав на злітній смузі. Тоді евакуацію провели в 4 дні. Наші вічно незадоволені ЗМІ звісно охрестили її тоді провалом, але на тлі «команди технократів», тепер це виглядало перемогою. А далі цікаво.

Евакуйовиних готова була прийняти Одеська інфекційна лікарня. Питання раз – якого їх було везти на санаторій МВС у Нові Санжари? Бог з ним, припустимо що чини МВС діяли як звикли, тобто шаблонно і повезли евакуйованих у «своє» господарство. Але. Санаторій МВС у Нових Санжарах, явно не маленька установа. Явно тамтешнє ментівське керівництво має тісні зв’язки і з місцевими політиками, і з тамтешніми авторитетами. Але й це не все.

Полтавщина – це поруч з Харковом. Вплив Харкова на регіон там чималий. Аваков – харків’янин, колишній голова Харківської ОДА і його політична і бізнескар’єри були добряче пов’язані з Харковом. Отже – він мав всі важелі аби «парєшать» на місці ще до прибуття літака з евакуйованими. Натомість ми бачимо у Нових Санжарах протести і «паради космонавтів» вулицями в супроводі бронетехніки. Якого лихого?

Отут на думку спадає знову вже згаданий Дубінський. Ще до злиття в інтернет «плівок Гончарука», на яких ми почули що «у президента примітивне розуміння економічних процесів», Дубінський на своєму Телеграмі писав, що Аваков – наступний прем’єр України. Щойно Аваков провів для Зеленського масштабне шоу, яким він продемонстрував, що: прем’єр і міністри – повні лантухи, нездатні вирішити нестандартну задачу, а він – шикарний менеджер здатний зробити все – і евакуацію з Китаю організувати і невдоволення в Нових Санжарах вгамувати. А доля Гончарука – невизначена, про його відставку уже не говорить тільки лінивий.

Вам все зрозуміло? І так, вітаю всіх тих хто валив Порошенка мріючи про відставку Авакова. Фактор на ім’я Борисович просто так не уходить. Його можна або контролювати (як Порошенко), або він контролюватиме вас.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко