ФАКТОР «НОВІЧКА» - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

ФАКТОР «НОВІЧКА» - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Знаєте, я не маю ані найменшої симпатії до Навального. Я знаю що це за політик - свого часу він виправдовував "Русскіє марши" і просторікував про засилля кавказців. Я пам’ятаю як Навальний критикував Путіна (!) за м’якотілість у відстоюванні «інтересів русскіх» (!!). Я не забув оце його "Крим - не бутерброд". Я взагалі переконаний, ніякої іншої опозиції Путіну крім такої самої імперської, у сучасній Росії бути не може за фактом, просто тому що Росія заражена вірусом неоімперіалізму. Проукраїнська опозиція там з'явиться лише коли її там виростить сама ж Україна, для лобіювання наших інтересів. По-факту протистояння між Навальним і Пуйлом це лише вибір між тим будуть нас з Москви гнобити під гаслами про "суверенну демократію" чи під гаслами "демократії для всіх і без меж" - за лекалами часів веселого алкоголіка Борі Єльцина. Але.

От те що Навального травонули "Новічком" (як Скрипалів) саме собою говорить про таке. По-перше, Навальний для Пуйла - таки ворог, такими штуками як "Новічок" не жартують. Там якщо навіть не померти, стати можна інвалідом на все життя. По-друге, реальна ситуація в самій Росії НАБАГАТО гірша ніж нам говорять їхня статистика і наші Х-перди – у першу чергу в економіці. Отруєння "Новічком" це не просто замах – зрештою Навального могли просто підірвати і знайти кримінальний слід. Це - погроза всім противникам Пуйла. Це – послання. Дивіться, мовляв - змажемо десь ручку дверей, і може не помрете, але ласувати салом та оселедцем і жінок/чоловіків кохати не зможете до кінця життя. Якщо взагалі з ліжка встанете. Це - послання, змісту "жарти скінчилися, пацюк загнаний у кут і шлях до життя прокладатиме через вас". А ще це говорить про те що Кремль неймовірно налякали події у Білорусі. Там реально перетремтіли, що те саме може зараз перекинутися на Москву і Пітер - а там і регіони вибухнуть. Благо – прецеденти вже є.

Що це все означає для України? Що Росія - слабка. Це означає, що удача нарешті нам посміхнулася. Саме зараз треба упиратися, відновлювати коаліцію союзників і давити Росію як тільки можна. На фронті - ані кроку назад. У політиці – горлати про нові санкції, висувати нові й нові вимоги, і тему Криму піднімати через раз. Якщо Москва пішла на тривале замирення через проблеми всередині Росії - значить цим треба користуватися. Російська армія? Та ладно. У вересні 1917 року Росія мала найбільшу армію у світі і була в кроці від перемоги над Німеччиною - її це врятувало?

Але всього цього не буде. З багатьох причин. Серед іншого - бо на Банковій теж почули послання Пуйла. Там так само злякалися "Новичка" на ручці дверей. Там гарно знають – намазати знайдеться кому.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко