"ФАКТОР СМЄШКА" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ФАКТОР СМЄШКА" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Ну що? Вітаю. Те про що я писав – збувається. Популістична опозиція, уголос повторюючи всі свої «антипорошенківські» мантри, в реальності все глибше занурюється у боротьбу одне з одним. Що я маю на увазі – дивіться самі.

Щойно у нас кандидатом у президенти зареєструвався колишній голова СБУ Ігор Смєшко. Здавалося б, от нафіга попу – гармонь, козі – баян, попуасу – ікона, а Смєшко – участь в передвиборчій компанії? Хто його знає? Де ця людина була останні 5 років? Чому саме вона мусить очолити Україну? Чим вона взагалі відома?

От саме тут і криється причина висування. Напруживши свою пам’ять, я пригадав єдиний факт, через який я не забув прізвище Смєшка відтоді як він перестав бути головою СБУ (тобто – після Помаранчевої революції). Смєшко – керівник партії «Сила і Честь». Я не знаю скільки членів перебуває у цій партії – але точно знаю про двох. Один – це сам Смєшко. Другий – це Микола Обиход, колишній заступник Генерального прокурора України. Микола Обиход відомий тим, що саме він свого часу вів кримінальні справи проти корпорації ЄЕСУ і її власників – родини Тимошенків. У тому числі – проти Юлії Тимошенко.

Саме Микола Обиход вже не один рік криком кричить про те, що ніякі суди у 2005 р. справи проти Юлії Тимошенко не закривали – справи були закриті простим наказом генпрокурора Святослава Піскуна, в подяку за підтримку фракції БЮТ при обранні його генпрокурором. Саме Микола Обиход детально описав схеми за якими працювала корпорація ЄЕСУ – його книжка «Изолгавшаяся» свого часу викликала таке обурення з боку «Батьківщини», що її презентацію зривали натовпи «скажених юльціних бабусь». До речі, глави з книжки та інші матеріали Миколи Обихода можна побачити прямо на сайті партії «Сила і Честь». І не тільки.

Восени 2013 р. міжнародна детективна компанія «Kroll.Inc» (та сама, яка шукала «золото партії») на замовлення з України почала шукати гроші Юлії Тимошенко і зразу ж знайшла дві офшорні компанії пов’язані з кіпрськими філіями все ще існуючої ЄЕСУ. Коли преса звернулася за коментарями до Миколи Обихода – той не тільки підтвердив, що знає про існування знайдених компаній, а просто з пам’яті назвав ще низку фірм офшорного походження між якими гроші родини Тимошенків циркулюють перманентно – ніби павук по павутинню. Варто місцевій владі зацікавитися якоюсь з таких фірм – гроші миттю перекидають на фірми інші у інших країнах, звідки дістати їх, то ціла історія.

Все наведене дає підстави припускати, що Ігор Смєшко – кандидат технічний і що головна його мета – торпедувати рейтинг Юлії Тимошенко заявами, які інші кандидати собі дозволити просто не зможуть. Але хто ж тоді його наймає?

Той факт, що Смєшка зразу ж пропіарив журналіст Дмитро Гордон наводить на думку, що замовником може бути один відомий український комік, який останнім часом загорівся бажанням порулити Збройними силами України, разом із самою Україною. А це – саме те, про що я писав. Коміку і Юлії Володимирівні поруч – тісно, вони працюють на одному й тому самому електораті, тобто для людей, які чекають приходу чарівника, який (вони вірять) вирішить за них у їхній країні усі їхні проблеми. Залишитися мусить хтось один…

Тим більше – це не перший прецедент. Я не знаю хто стоїть за кількома сторінками на ФБ, де ударно агітують за Коміка, і закликають «не голосувати за бариг і воровок». Натяк – жодного разу не прозорий.

І Смєшко тут – не першопроходець. У 2004 р. був такий депутат Козак, на прізвисько «ваша дружина американка», який постійно нагадував Віктору Ющенку про зв’язки його дружини з США. Нині мені трапився ролик відомого інтернет-маніпулятора Антолія Шарія, в якому Шарій знущався з кандидата Анатолія Гриценка – всяко указував, що навколо Гриценка крутяться і підтримують його депутати Блоку Петра Порошенка Лещенко, Найєм та Заліщук. Навіть попри далеко неоднозначну репутацію цих депутатів (які попри всю свою записну опозиційність, з фракції БПП уходити не поспішають), натяк – більш ніж прозорий: «Гриценко – технічний кандидат Порошенка, аби забрати голоси у….». Здогадаєтеся у кого? Ну от кому зараз заважає Гриценко? У якої пані переманює електорат?

І це – тільки початок. Далі – буде. Фактор Смєшка на цих виборах використовуватиметься на всю душу щиру.

Хороше питання, до речі. Хто підклав свиню «Самопомочі», зливши інфу про підготовку поїздки нардепа Семенченка з компанією до Тбілісі? Здогадаєтеся, кому вони заважають на виборах?

Дмитро "Калинчук" Вовнянко