Фантазії російських "журналістів" - Олена Кудренко

Фантазії російських "журналістів" - Олена Кудренко

Російські "журналісти" та воєнкори змагаються в тому, хто придумає найфантастичніший сюжет про війну в Україні. Фантазія руйнує всі перепони - тут вам і дикі, непрофесійні х@хли, які начебто не вміють воювати чи здаються в полон. І неперевершеної майстерності російські військові, прямо як в їх фільмах, всі такі порядні та мають честь. І слабкі та недолугі іноземні найманці в рядах ЗСУ, і відчайдушні цивільні, які чекають "визволителів" на українських землях. Бабусі з радянськими стягами та й таке інше... Російська пропаганда розквітає на повну.

А якщо серйозно - то недооцінення української армії як такої зіграє дуже злу гру з росіянами. І це ще дріб'язки, якщо їм ніколи не розкажуть про російський спецназ, який п'ять днів безуспішно штурмував елеватор. Не розкажуть про Чорнобаївку - справжню її історію. Ніколи росіяни не дізнаються про реальні свої втрати, що війна з Україною дійсно перевершила всі попередні. Що в українських містах, лісах та на українських полях знищено "кращих" з "кращих" російського офіцерського складу. Що вже майже півроку жоден новий російський генерал, поставлений сюди керувати наступами, не досяг початкової мети. Що так звана друга армія світу топчеться на зайнятих метрах - не просунувшись суттєво на жодному напрямку.

Час спливає, а досягнень замало. І не знаючи цього, російське "суспільство" робить собі погану послугу. Бо реально оцінювати ворога потрібно хоча б для свого виживання. Для того, щоби робити висновки та ставати сильнішими. Ні, з Росією цих змін не відбудеться. Колись військові Гітлера писали про росіян, що в них дуже слабке командування, а ще слабкіші командири на місцях - не мають ні знань, ні повноважень самим приймати рішення. І коли Україна навчиться воювати ще більш сучасними методами - росіяни будуть воювати за тим же прикладом другої світової.

Не розумієш реалій протистояння - не зробиш подальший крок у своєму розвитку. І через десять років, і через п'ятдесят російський генерал так само буде "керувати", й накерує на чергову поразку. Російський військовий так само буде йти вбивати, щоб сплатити кредити - й не перетвориться на справжнього професіонала. Бо воювати від безвиході - не найкраща мотивація. Це все виглядає жалюгідно.

Ми підемо далі. А росіяни залишаться зі своїми фантазіями. Ну і на краще.