"Фарс доведеться повторити, тільки як трагедію. І це станеться зовсім скоро" - Тамара Горіха Зерня

"Фарс доведеться повторити, тільки як трагедію. І це станеться зовсім скоро" - Тамара Горіха Зерня

Ви звернули увагу, що декор до Геловіна хочеться скоріше викинути? Якщо ялинка у домі може стояти до весни, то до штучного павутиння і кажанів терпіння значно менше.

Ну принаймні у мене; на ранок після свята – погралися і досить, віники в руки і вперед. І діти, не драконьте маму. Мамі вашого природного засранства вистачає, бракувало іще з іграшковим сміттям морочитися.

Щось таке відбувається і у політичному житті. Хочеться стати руки в боки і гаркнути: досить бардаку, повертайте дорослих. Уже сил нема підігрувати недорослям у повзунках, які звичайно ж мають право на самовираження, але хай спочатку Сковороду почитають.

Ми з великим інтересом читаємо соціологію, рейтинги і антирейтинги. Я згодна з тим, що правильні люди зробили правильні висновки задовго до публікації цих даних. Питання Вовиного обвалу було питанням часу, це все закономірно і не дуже складно.

Але крім настроїв виборця всередині країни ми повинні весь час пам’ятати про дві обставини.

Перша – це те, що персональний ворог Порошенка зовсім не Зеленський. Персональний ворог Порошенка – це путін. Ну або навпаки, путін має персональну ненависть до ПП. Вони чудово розуміють, що Порошенко єдиний політик, при якому Україні майже вдалося. І що при другій каденції він це «майже» дотисне до реального втілення. Будуть добудовані та зміцнені інституційні речі, після яких не матиме значення прізвище наступного президента. Країна стане на рейки, які повезуть її у бік цивілізації, а росія залишиться там, де їй призначено долею.

І тому вони зроблять все можливе, щоб Порошенка-2 у нас не сталося. Будуть застосовані такі методи і влиті такі гроші, які Вові не снилися у принципі.

Власне, про Вову на момент вирішальної заруби мало хто зважатиме, посадять на шафу, щоб не метушився під ногами, і забудуть.

Ну а друга обставина, це традиційне нерозуміння росіянами українців. З українцями дуже складно давати раду. Невідомо, яка їх укусить муха. Хто піде на дільниці, а хто проігнорує голосування. Хто домовиться між собою, і хто проти кого воюватиме. Дуже багато невідомих у цьому рівнянні, але одне можна прогнозувати більш-менш точно. Це гостра реакція пасіонарної частини суспільства на фальшування, зрив або перенесення виборів.

Я думаю, ми окремо поговоримо про пробний шар «електронного голосування», який намагаються запускати «слуги» під наступні вибори, і що з того може вийти (спойлер – нічого).

А тим часом у Зеленського «часікі тікают». Звісно, йому не хочеться. Звісно, йому страшно. Але кого це цікавить? Він буде змушений зайти у виборчий процес з Порошенком і зустрітися з ним у другому. І тут уже не вийде як у дев’ятнадцятому, накласти купу, перевернути шахівницю і полетіти геть.

Фарс доведеться повторити, тільки як трагедію. І це станеться зовсім скоро.