ФБР попереджає про шахрайські схеми проти шукачів романтики

ФБР попереджає про шахрайські схеми проти шукачів романтики

ФБР попереджає американців остерігатися шахраїв, дії яких спрямовані проти осіб, які шукають романтичних стосунків.

Так звані "романтичні шахрайства" є багаторічною загрозою, але соціальна ізоляція в результаті пандемії COVID-19 може зробити людей перед злочинцями особливо вразливими, кажуть у ФБР.

Повідомлення, розміщене на веб-сайті Бостонського офісу агентства минулого тижня, попереджало читачів, що шахраї цієї категорії "намагаються використати людей, які шукають друзів або романтичних партнерів на веб-сайтах знайомств, у програмах, в чатах та на сайтах соціальних мереж з єдиною метою - отримати доступ до їх фінансової або особистої інформації".

Понад 23 000 скарг, пов’язаних з такими шахрайствами, було повідомлено ФБР у 2020 році, а збитки склали близько 605 мільйонів доларів.

Ці втрати "швидше за все є набагато більшими, оскільки багато жертв не хочуть повідомляти, що ними скористалися, відчуваючи збентеження, сором та приниження", - зазначило агентство.

"Наслідки цих шахрайств часто є фінансово та емоційно руйнівними для жертв, які рідко отримують гроші назад і іноді не мають можливості оговтатися від фінансових втрат", - заявив Джозеф Бонаволонта, спеціальний агент ФБР у Бостоні. "Хоча ми усвідомлюємо, що жертвам може бути соромно повідомляти про такий тип шахрайства, важливо це зробити, щоб ФБР і інші правоохоронні органи зробили все, що в наших силах, щоб ці самозванці були притягнуті до відповідальності. "

У звіті Федеральної комісії з торгівлі (FTC) минулого року було встановлено, що з 2015 року кількість шахрайств, пов’язаних з романтичними відносинами, зросла приблизно втричі. Фінансові збитки, що виникли внаслідок саме таких шахрайств, були найбільшими ніж втрати від буд-якого іншого виду шахрайства, про які повідомлялося у FTC у 2018 та 2019 роках. повідомило агентство.