"Financial Times: Глава ПриватБанку попередив Зеленського про ризики денаціоналізації" - Влад Пономар

"Financial Times: Глава ПриватБанку попередив Зеленського про ризики денаціоналізації" - Влад Пономар

Глава ПриватБанку: якщо Зеленський не прийме сторону ПриватБанку Україні загрожує витік капіталу і падіння курсу національної валюти.

За словами глави банку Петра Крумханзла, скасування націоналізації ПриватБанку може привести до виведення коштів іноземними інвесторами.
"Наразі існує реальний ризик, що українські суди можуть прийняти рішення про повернення банку його колишнім власникам — Коломойському і Боголюбову.
Також є ризик того, що готується в парламенті законопроєкт про неповернення колишнім власникам виведених з ринку банків допоможе екс-власникам Приватбанку отримати право на щедру компенсацію".
«Якщо ситуація піде не так, дуже ймовірно, що Україна не отримає гроші (МВФ)», — зазначив Крумханзл.


За словами топ-менеджера ПриватБанку, основний збиток принесе не фінансовий удар, а підрив довіри до нового уряду України.
«Якщо риторика зміниться і позиція МВФ стане негативною, то багато хто з інвесторів фактично почне виводити гроші, які вони вже вклали в країну», — додав глава ПриватБанку.
Крумханзл нагадав, що наразі Коломойський подав близько 800 позовів до українських судів у справі про націоналізацію ПриватБанку.
«Я не впевнений, що він (Зеленський), має правильну картину, тому що наявні у нього уявлення виходять від його оточення», — сказав Крумханзл.

Влад Пономар