"Financial Times: Є сумніви з приводу здібностей колишнього коміка-Зеленського" - Влад Пономар

"Financial Times: Є сумніви з приводу здібностей колишнього коміка-Зеленського" - Влад Пономар

Найвпливовіша ділова газета у світі Financial Times: Є сумніви з приводу здібностей колишнього коміка- Зеленського.

Financial Times: Рішення КСУ про скасування покарання за недостовірне декларування та закриття реєстру е-декларацій є частиною систематичних зусиль по підриву діяльності антикорупційних органів.

Рішення Конституційного суду про скасування статті КК про недостовірний декларування та закриття реєстру електронних декларацій були викликані апеляціями проросійських і підтримуваних олігархами депутатів, які виступають проти реформ і взаємодії Києва з МВФ- пише Financial Times.
Відзначається, що рішення Конституційного суду покликане загострити відносини України із зарубіжними партнерами, чия багатомільярдні фінансова підтримка підтримувала країну після вторгнення Росії до Криму в 2014р і організації військових дій на Донбасі.

«Затягування критично важливою реформи некерованою судової системи України викликало сумніви з приводу реформаторських здібностей Зеленського, колишнього коміка, обраного президентом в 2019р за обіцянками «зламати систему», — пише видання.

Також видання зазначає, що рішення суду щодо конституційності призначення Артема Ситника директором НАБУ, вплинуло на затримку траншу МВФ і затримує надання 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги від ЄС.
Ще одним фактором, який вплинув на затримку траншу стало звільнення Якова Смолія з посади голови НБУ і побоювання у втраті незалежності українського центробанку.

Нагадаю, у НАЗК заявили, що судді прийняли рішення у власних інтересах.

Влад Пономар