Флорида обігнала Нью-Йорк за кількістю заражень на коронавірус

Флорида обігнала Нью-Йорк за кількістю заражень на коронавірус

У неділю Флорида стала другим штатом після Каліфорнії у США, який обійшов Нью-Йорк за кількістю заражень на коронавірус, повідомляє Рейтер.

За даними Університету Джонса Гопкінса, загальна кількість заражень у Флориді досягла 423855, на першому місці залишається Каліфорнія із 448495 інфікованих, на третьому – Нью-Йорк, де зафіксовано 415827 випадків зараження. Тим не менш, Нью-Йорк залишається на першому місті серед всіх штаті за кількістю померлих від коронавірусної інфекції – понад 32 тисячі осіб.

В липні у середньому у Флориді фіксують понад 10 тисяч нових випадків щоденно. Каліфорнія повідомляє про щоденний середній приріст у 8300. Поширення коронавірусної інфекції у Нью-Йорку сповільнилось, там реєструють у середньому 700 нових випадків на добу.

Попри погану тенденцію, губернатор Флориди республіканець Рон ДеСантіс неодноразово заявляв, що він не зробить носіння масок обов'язковим, і що школи повинні відчинитися для навчання у класах вже у серпні. Нью-Йорк навпаки проводить політику обов'язкового носіння масок, ресторани та непродуктові магазини залишаються зачиненими.

Наступним після Флориди за кількістю хворих на коронавірус – штат Техас. Губернатор штату Грег Еббот заявив, що ураган першої категорії Ганна, який вдарив по південному узбережжю штату в суботу, представляє особливий виклик, оскільки він уразив території штату, які найбільше постраждали від коронавірусу.