"Фронда" - Віктор Бобиренко

"Фронда" - Віктор Бобиренко

Вчора у Слуг зародилася Фронда.
От як хочте, але у Франції часів підстаркуватого Д'Артаняна була Фронда.
А там, гадство, як зараз у нас. Були принци (читай олігархи). Був парламент, який (що правда) представляв пасіонарну частину населення. Чому пасіонарну? Бо тоді права голосу не надавали бомжам. Тоді голосувати могли тільки ті, хто вмів читати, або ті, хто мав власність. Тобто - відповідальні люди.
Фронда - це коли проти короля спочатку залупався парламент. А потім і олігархи. Фронда українською - а-шо-ви-сука-творите-га?
Головою оісу президента у ті часи після сильного Богдана (закреслено) Рішельє був такий собі Єрмак (закреслено) Мазаріні.
Ну і цілу вічність ДеТревілем був Аваков. У нього були свої нацдружини (мушкєтьори, вони мали право физдить навіть нацполіцію, гвардєйцев).
Ну і для повноти відчуття - Рошфор - це Дубінський.
А у ролі капітана, який питає: "імя, сєстра, назаві єво імя?" - увесь бідний український народ. Можна для зйомок брати з вулиці будь-кого. Усі підходять. Роль така. Давєрчівий ізбіратєль. Замочить в кабінці для голосування - кого скажуть. Але блєск в очах бачили? Ні в кого такого нема. Навіть у німців у 33-му.
Ну про Мілєді усім усе відомо. Хто ж не знає Юлію Володимирівну. Самнєній нєт, що вона зможе отравити в політиці будь кого. І сиділа, кажуть, за дєло.
Ну, і звичайно, Бекінгем - це Порошенко. Якого таки (імя, сєстра, імя) замучили за бажання нажитися на війні (це не точно).
Ви спитаєте, хто ж Канстанція? Це, звичайно Надя Савченко. Тоже знімається на морі, або по дворам. Тоже хоче дворяніна. Бо на неї глянеш - і коню Дактраяна ясно - шо не дворянка точно.
Це із-за неї гине рейтинг Мілєді (дура, знала кого наближати до себе?).
Араміс це канєшна ж Разумков. Красавчіг і всігда не при дєлах. Памятаєте? стоїть на платочці у дєвушкі. Дактарян все це палить, хоче дістати платочка. А Араміс - я не я і хата не моя.
Вобщєм, халявщик, но бабам нравиться.
Хто ж Атос? Це, канєшна Ситник. Знає все про Мілєді, всі тендери Рошфора і все про принца Орлеанського (це канєшно Ігорь Валерійович Коломойський, який у фільмі в епізодах, але усі знають, що насправді це головний режисер).
Але Атос мовчить. Хтозна чого. Бо, млять, загадочний. Всігда знає - кого сажать - а всі живі. Навіть Мілєді.
А як вам Ля-Шене? Арахамія дуже чітко знає свою роль, да?
Ну, Портоса ні з ким не сплутаєш. Богдан Яременко, який каже: я дєрусь патамуша я дєрусь. Чи яібусьпатамушта... ну там не ясно. Але хєр сплутаєш.
Чи не спутаєш?
Дактарян - це канєшно же Шмигаль. Получив патент лейтенанта. А роту в подчінєніє не дали. Сказали будеш на підхваті у Мазаріні і караля.
А корль у нас, як і у Франції - молоде та зелене. Голосно балакає. Усі кланяються. Він задоволений. І кожного дня - нова частина Марлєзонского балєта. І малолєтка думає, що це і є управління країною. А принци і Детревіль знають - шо балєт - це просто балєт, навть якщо хтось думає - що це держуправління.
Що поробиш. Добре, хоч дружина короля з Бекінгемом не заграє. Але про це знає тільки Бекінгем і Канстанція.
Корлєва Анна - це Гонтарєва. Бо її хочуть отравить (ну чи хоча б хату спалить) усі принци (олігархи) та інші мудаки.
Рошфор/Дубінський вічно вимагає показать подвєски. Дактаряну приходится кожного разу літать в Лондон в МВФ за подвєсками. Але ж ми знаємо, що принци з Рошфорами дві подвєски знову зріжуть.
От така у нас Фронда.
Да, а до чого Фронда?
Вчора і ще 28 графйов залупились проти Мазаріні і малолєтнього короля.
Кажуть родіну москалям здає.
У Франції Фронду таки колись відфрендили. А в Англії?
Королю треба або гнати усіх мазарінь, або згадати, чим часто закінчували королі. Наприклад Карл І Англійський чи Людовік ХVI - французький. Коли залупалися проти власного народу.
Історія цікава штука.

Віктор Бобиренко