Фрукт, що прискорює схуднення та лікує серце

Фрукт, що прискорює схуднення та лікує серце

Які ж новорічні свята без мандаринок? Саме цей смачний фрукт у листопаді та грудні користується просто космічним попитом. Але мало хто знає про його корисні властивості.

Як у всіх представників сімейства цитрусових, у мандарині міститься велика кількість вітаміну С. Чудово, що він зберігається в плодах дуже довгий час. Тому навіть мандарини минулого врожаю залишаються поживними і корисними.

Цей жовтогарячий фрукт позитивно впливає на найважливішу – імунну – систему організму і допомагає протистояти вірусним та інфекційним захворюванням. Це особливо важливо в період авітамінозу, коли імунітет ослаблений і організм вимагає поповнення вітамінами.

До того ж, вживання мандаринів сприяє збереженню еластичності сполучних тканин та зміцнює суглоби і кістки. А ще він здатний ефективно сповільнити процеси старіння, а також допомогти нормальному функціонуванню серцевого м’яза.

У мандарині корисне абсолютно все. У шкірці цього фрукта міститься велика кількість бета-каротину. Загальновідомо, що ця речовина сприяє профілактиці та лікуванню багатьох серцево судинних захворювань. Вживати шкірку мандарина можна як у свіжому вигляді, так і у вигляді цукатів, як доповнення до випічки і десертів.

Ефірні масла, що входять до складу мандарина, позитивно позначаються на функціонуванні нервовій системі. При неврозах, депресіях та порушеннях сну рекомендуємо заварювати кірку мандарина разом з чаєм. А ще ці фрукти сприяють зниженню рівня цукру в крові і значно прискорюють процес схуднення.