"Гаага чекає: Москві доведеться відповісти на позов України" - Влад Пономар

"Гаага чекає: Москві доведеться відповісти на позов України" - Влад Пономар

Гаага чекає: Москві доведеться відповісти на позов України. Росія має рік для підготовки відповіді на позов України, - суд ООН.
Міжнародний суд ООН в Гаазі дав Москві рік, щоб підготувати відповідь на позов Києва у справі "Україна проти Росії". Про це йдеться в рішенні суду ООН.
Так, суд ООН постановив надати Росії час до 8 грудня 2020р для підготовки відповідних документів у відповідь на позов України щодо звинувачень у фінансуванні тероризму та расовій дискримінації в окупованому Криму.
8 листопада Міжнародний суд ООН визнав свою юрисдикцію у справі.

Київ вимагатиме від Росії компенсацій у справі "Україна проти РФ", - Зеркаль.
У разі перемоги в Міжнародному суді ООН у справі "Україна проти Росії" Київ вимагатиме грошових компенсацій від Москви. Про це заявила заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль.
Як розповіла Зеркаль, в разі перемоги в суді ООН Україна вимагатиме від Росії компенсацій не лише за фінансування тероризму, але й за расову дискримінацію в окупованому Криму. Вона додала, що питання компенсацій буде підніматися лише після того, як будуть встановлені всі факти та визнаються всі порушення.
"Я більш ніж впевнена, що всі факти, які ми вкладали у меморандумі щодо расової дискримінації в Криму, також знайдуть своє підтвердження і будуть прийняті судом як порушення", - пояснила вона. Зеркаль зазначила, що рішення по суті у справі "Україна проти Росії" може бути оголошене у 2022р.

Влад Пономар