"ГАДЮКИ ТА ХОР ЖАБ" - Олександр Дедюхін

"ГАДЮКИ ТА ХОР ЖАБ" - Олександр Дедюхін

У багатьох в стрічці споглядання на епічної битви Гончарука і Ко з Дубінським і Ко викликає стійку асоціацію із битвою жаби та гадюки. Воно й зрозуміло чому. Але, я вважаю, що вони обидва гадюки. До того ж ще й дурні гадюки. Жаби – це зовсім інші персонажі. Жаби – це група підтримки Володимира Зеленського.

Мені чомусь згадується комедія Арістофана «Жаби». В античного драматурга хор одягнений в зелених жаб, які періодично квакають на сцені, коментуючи події комедії:

Брекекекекс, коакс, коакс!
Болотяних вод діти ми,
Затягнемо гімн, дружний хор,
Протяжний стогін, дзвінку нашу пісню!

Щоби не робили персонажі з команди зеленого болота, жаби все одно будуть підбадьорюючи квакати. Тому що вони жаби і розуму в них абсолютно немає. Вони здатні лише на примітивні рефлекси та інстинкти: жерти, трахатися та спати. Ніщо інше жаб не цікавить. Як би Бідоносець не налажав, яку б дурню не зробив, жаби все одно дружним хором заспівають:

Брекекекекс, коакс, коакс!
О найвеличніший, ми всі твої!
Затягнемо в підтримку тобі
Протяжний стогін, дзвінку нашу пісню!

Дивіться, що виходить, хлопчик Альоша зупинив самокат і сказав: «Ой, а наш сцарь, виявляється, дурний!». В принципі, це дуже гарний хід. Прем’єр-міністр вже приготував собі запобіжник, ще до того, як жаби почнуть відчувати, що король голий, корабель тоне, кина не буде і взагалі їх завжди тримали за дурних мавп. Напевно наступного разу Гончарук скаже, що він з дитинства за АрсенБорісича, але подивимося. Поки що на випадок прозріння жаб, хлопчику Альоші є чим закритися.
Хоча Дубінський і Ко не жартують, вони, справді приходили до Гончарука з вимогою піти у відставку за «оскорблєніє Зе». Альоша відбився від них відсіком, і сказав: «Вам нас не злякати! Ми й надалі будемо наполегливо боротися з корупцією та схємамі!» Ну поки що єдиними серйозними кроками по боротьбі з корупцією, було підвищення зарплат чиновникам. Але то деталі, про них помовчимо.

Як би нам не хотілося іншого, вся ота внутрізельона розборка нічого доброго Україні не принесе. При владі повні профани у політиці, економіці та здоровому глузді. І навіть якщо завтра там зміниться склад, суть залишиться такою самою, як і зараз. Дурний сцарь та жадібні бояри. І на фоні цього хор жаб буде співати:

Брекекекекс, коакс, коакс!
О який прекрасний в нас сцарь!
Вірте йому, вірте!
Хай в його честь завжди звучить
Протяжний стогін, дзвінка наша пісня!

І нагадаю, все одно в усьому винний Порошенко. Це він, не попередив жаб, не зберіг. Тепер вслід за зовнішньою політикою розвалюється і економіка. Єдиний вихід – це покарати Порошенка і знов призначити головним, обрати Президентом, і нехай виправляє все, що оці квартляді накоїли під гучне схвалення зелених жаб.

Олександр Дедюхін