"Ганебний злочин судді Печерського суду Світлани Гречаної" - Юрій Бутусов

"Ганебний злочин судді Печерського суду Світлани Гречаної" - Юрій Бутусов

Суддя під час війни, коли люди десятками тисяч віддають за Україну життя, покриває злочинців і отримає, очевидно, від них свою долю.

Суддя Печерського суду Світлана Гречана зняла винувачення у незаконному збагаченні з екс-заступника керівника Нацполіції Дмитра Тишлека попри абсолютно очевидні докази його провини.

Нагадаю, що заступник начальника Нацполіції Тишлек став широко відомим завдяки журналістському розслідуванню, яке виявило значні статки невідомого походження у нього та його родини, зокрема Тишлек проживав у квартирі, яка належить куратору "Великого будівництва" від офісу президента Юрію Голіку, та одночасно Тишлек мешкав у будинку, який належить структурам Віталія Нечипоренка, близького, за даними медіа, до російського кримінального ватажка Андрія Іманалі.

Після викриття від журналістів, влада була змушена звільнити Тишлека, і по ньому відкрили справу по незаконному збагаченню. Злочин очевидний, оскільки користування нерухомістю бізнесменів Тишлек не задекларував.

Але суддя Світлана Гречана просто проігнорувала докази слідства, та прийняла до уваги докази Тишлека. Екс-заступник начальник Нацполіції заявив, що він в рахунок оплати обставив меблями квартиру Голіка, а гроші на розкішний образ життя отримав від... тещі! Теща Тишлека ніби-то подарувала йому 4.5 мільйона гривень. Теща Тишлека проживає у Російській федерації, його дружина має громадянство РФ та часто туди іздила до вторгнення.

Очевидно, уся владна машина на чолі з заступником голови ОП Татаровим працює на те, щоб приховати від відповідальності Тишлека.

І такі факти відвертоі корупції влада намагається не помічати. Президент Володимир Зеленський робить вигляд, ніби не читає новини про масштабну корупцію та звязки з криміналом його оточення, беспредел суддів, захист здочинців та хабарників керівництвом офісу президенту, і навіть не коментує ці відверті злочини системи, ніби так і треба.