"Гарні новини" - Віктор Бобиренко

"Гарні новини" - Віктор Бобиренко

У літній біганині ледь не пропустив новину: державний ПриватБанк змінив вимоги до Ігоря Коломойського і подав у суд штату Делавер змінений позов.
Банкіри державного банку новий позов подали вже на 800$ мільйонів.
Перший позов був на 623 мільйони. А тут знайшли сліди ще за 2008 – 2010 роки.
А Нацбанк стверджував, що 90% позик, виданих Привату за часів, коли той належав Коломойському/Боголюбову пішло на пов’язані ж з ними структурами.
За це власне коломошата і нашептали Зеленському прибрати Смолія.
Воно, звичайно, головним у відставці було – неготовність Смолія включати станок через рефінанс і заливати пустими грішми економіку країни.
Але я вважаю, що другим за важливістю мотивом було – помститися.
Ігор Валерійович – мстива людина. Причому мститься підленько. Згадати б хоча б коли він не просто спалив Гонтарєвій хату, а ще й наняв хор Вірьовки і Жеку Кошового, щоб обспівати це.
Але я хочу сказати про головне.
Те, що ПриватБанк дожимає у Штатах Коломойського – відбувається тому, що Україна при «клятій попередній владі» - зробила непомітну, але важливу реформу.
Прийнятий у 2018 році в межах корпоративної реформи закон, дозволив держбанкам створити незалежні наглядові ради. У наглядовій раді Приватбанку була зібрана команда професіоналів з різних країн, яка зуміла вибудувати ефективну стратегію щодо повернення грошей, виведених колишніми власниками.
Ну ми ж розуміємо, що наших юристів можна купити. І дуже часто ті, хто мав би грати за нас – підігрують супротивнику. Тому іноземці в цьому плані кращі.
Так ось, різні шептуни переконують Зеленського відіграти назад корпоративну реформу.
Під маркою того, що мовляв: стид/срам/позор, що нашими активами управляють зовнішні агенти.
І за цим стоять, як олігархи, так і тінь Москви в Україні – Медведчук. Бо він хоче, щоб активами управляли братьярасєянє.
Ну і Юлію Володимирівну піднайняли опротестувати цю реформу в КС.
Так що поки-що новини у нас гарні.
Але – чи надовго? Чи з нашим щастям?

Віктор Бобиренко