"Геній дипломатії" - Джон Сміт

"Геній дипломатії" - Джон Сміт

В поворотний момент, коли Україна потребує підтримки від союзників, серед яких почався роздрай, а ворог на фронті перейшов в атаку, намагаючись цим скористатися, коли Україна в західних ЗМІ має виглядати, як дорослі хлопці, що чекають доки конгресмени награються, Україна в ЗМІ союзників сама постає у вигляді дитячого табору, де всі з усіма перелаялись.

New York Times присвячує статтю ганебній поведінці Зеленського і на першу шпальту ставить фото Порошенка у броніку на обороні Києва (доки сам Зеленський "рятував країну" в бункері), якого заздрісний Боневтікій не випускає за кордон.

В статті автори дивуються і висловлюють очевидну думку, що в такий час для переконання Заходу Україна мала б задіювати всі доступні ресурси, в тому числі контакти Порошенка. Натомість ревнивий Зеля руйнує підтримку України. Бо він вже десь побачив перемогу України і не хоче ділитись лаврами.

При цьому сам Зеленський як раз здобути підтримку і не зміг. "Лідер вільного світу" з 2022 року парив лопоухим адептам, що саме його героїчна щетина нас врятувала. А на практиці ось побачили ціну цьому базіканню: скрізь дипломатичні провали. Всі дипломатичні вояжі його клоунів в спортівках і начальніка скрєпок в дійсності зробили лише гірше.

Насправді, зараз наша влада просто капєц як нагадує владу УНР 100 років тому. Такі ж дилетанти, які корчать з себе великі цабе, такі ж хаотичні смикання, такі ж дріб'язкові конфлікти через їхні наркоманські амбіції. Або ми дамо їм по шиї і примусимо до дорослої поведінки, або закінчимо, як сто років тому.