«Генасамблея ООН схвалила оновлену резолюцію України щодо Криму» - Влад Пономарь

«Генасамблея ООН схвалила оновлену резолюцію України щодо Криму» - Влад Пономарь

Генеральна асамблея Організації Об'єднаних Націй схвалила оновлену резолюцію про стан дотримання прав людини в окупованому Росією Криму.
За резолюцію "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим і м. Севастополь (Україна)" проголосувало 70 країн, проти - 26 країн, ще 76 країн - "утрималися".

Проти резолюції проголосували Вірменія, Венесуела, Білорусь, Болівія, Бурунді, Камбоджа, Китай, Куба, Північна Корея, Еритрея, Індія, Іран, Казахстан, Киргизстан, М'янма, Нікарагуа, Філіппіни, Росія, Сербія, Південна Африка, Судан, Сирія, Таджикистан, Уганда, Узбекистан та Зімбабве.

У документі російську сторону закликають виконати 12 рекомендацій, які повинні «негайно покласти край всім порушенням і утискам прав людини відносно жителів Криму».
Нова резолюція ООН стала предметнішою, об’єктивнішою і більш сфокусованою на правах людини. Ці зміни, серед іншого, стали результатом співпраці українських дипломатів з правозахисними організаціями.
Також до резолюції були включені нові виклики і можливості для захисту прав людини в Криму, які з’явилися протягом 2017 року.
Про важливі зміни в резолюції - стаття «Нова резолюція ООН щодо Криму: десять змін, важливих для України».

Влад Пономарь