"Генерал Мороз завдає удару" - Антон Швец

"Генерал Мороз завдає удару" - Антон Швец

Російські ЗМІ опублікували цікаву статистику: за січень мінімум у 43 регіонах росії були чималі комунальні аварії. Хороший початок 2024. Одна з найбільших відбулася в Підмосков'ї. У мінусову температуру та морози в Подольську понад 20 тисяч росіян залишилися без опалення.

Путін доручив «принять все возможные меры» і вирішив націоналізувати Климівський спеціалізований патронний завод, у котельні якого була аварія. Ще пишуть, що заммера Подольська був звинувачений у «превышении должностных полномочий». Підозрюють, що він знав про дефекти обладнання, але підписав наказ про готовність до окропогівняних водоспадів опалювального сезону.

Тим часом Дмітрій Песков каже, що «ситуация с отоплением решалась весьма оперативно». Цікаво, що за пару тижнів до аварії Подольск нагородили премією «Прорыв года» за «эффективное управление ресурсами» і «финансовую устойчивость». Тут неможливо не погодитись, прорвало конкретно.

І не Подольском єдиним. Аварії були і в Новосибирську, і в Липецьку, і в Тульській області. З початку січня немала частина росії сидить без благ цивілізації. Не вийшло з нашою інфраструктурою, вирішили освободить свою.

Щодо причин аварій. Кажуть, що найбільша проблема у зношених совкових комунальних мережах, які вже давно потрібно ремонтувати. Але всі рублі йдуть на оборонний бюджет, тому раджу росіянам уже збирати дрова для багать. Ну і так, через санкції у російських комунальників тепер дефіцит матеріалів і обладнання, що необхідні для ремонту й модернізації. Є підозра, що це лише початок.