"ГЕНПРОКУРОР США ДЖЕФФ СЕШНС. ПОСТФАКТУМ" - Олег Пономар

"ГЕНПРОКУРОР США ДЖЕФФ СЕШНС. ПОСТФАКТУМ" - Олег Пономар

Я є абсолютно впевненим в тому, про що я писав — Дональд Трамп став політично слабкішим і шанс на звільнення чинним президентом генерального прокурора, Джеффа Сешнса, був мізерним. Бо це було би великим відвертим епізодом з перешкоджання правосуддю (таким самим як і звільнення президентом директора ФБР, Джеймса Комі), адже Трамп неодноразово прямо вимагав у Твіттері від Сешнса припинити розслідування Рашаґейт.

Сешнс мав просто сказати — я не піду добровільно, звільняйте мене своїм наказом. І є впевненим, що Трампові не вистачило духу й політичної сили на такий важливий крок.

Тож своєю добровільної відставкою (хоча Сешнс і написав у тексті "at your request — на ваше прохання", та це не має жодного значення) Джефф Сешнс зробив Трампові велику послугу. Політичну послугу. Але й юридичну теж.


Якби Трамп звільнив Сешнса своїм наказом, то мав би відразу розпочати консультації зі Сенатом щодо нового кандидата на посаду і не зміг би призначити виконувача обов'язків, який тепер може бути в такому статусі протягом певного часу й ухвалювати рішення стосовно справи Рашаґейт.

Чому Сешнс зробив Трампові таку послугу? Просто нагадаю, що Сешнс входив до близького кола Трампа, яке контактувало до й відразу після президентських виборів з московськими представниками стосовно скасування санкцій, зокрема зі Сєрґєєм Кісляком, послом Московії до США.

Олег Пономар