"Гетьманцев и вся эта зелень - враги" - Павло Вернівский

"Гетьманцев и вся эта зелень - враги" - Павло Вернівский

Колись про це вже писав!

Якщо ти воюєш проти ворога який тебе переважає в кількості, то ти не маєш права бути менш ефективним ніж він. І це стосується не тільки ефективності ведення воєнних дій, але й економіки!

Знову ж таки, російська економіка більше ніж наша, але розмір не значить ефективність! В порівнянні з західними краінами, Росія суттєво програє в ефективності.

 Вони не вміють виробляти високотехнологічне обладнання, повністю залежать від іноземних компонентів. В плані організації виробництва, в них теж великі проблеми. І як результат, в них дуже низька продуктивність праці. Тобто, середньостатистичний робітник в Росії за одиницю часу може зробити менше ніж німець, чи француз, чи американець!

В той же час, на ефективність впливає також те, що через санкції в них обмежений доступ до технологій. Звичайно, вони знаходять обхідні шляхи, але все одно вони не можуть себе забезпечити обладнанням і компонентами у необхідній кількості.

Однак, якщо говорити про Україну, то ми ще менш ефективні ніж вони!

Хоча, на відміну від Росії, ми користуємось підтримкою найрозвиненіших країн! Ми зараз без проблем можемо закуповувати найкраще обладнання, найсучасніші компоненти. Ми можемо отримати доступ до їх технологій. Ми можемо брати їх найкращий досвід в організації процесів і впроваджувати в себе!

І за рахунок цього всього ми могли б суттєво наростити нашу продуктивність. Можливо навіть обігнати Росію в певних напрямках.

Але нажаль, незважаючи на такі колосальні можливості, ми зараз про@обуємо цей унікальний історичний шанс!

Вперше в історії нам відкрили двері в клуб розвинених країн, а ми лише спромоглись просити дати нам зброю!!!"