"ГОЛОКОСТ І ВАТА" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ГОЛОКОСТ І ВАТА" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Сьогодні міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Треба казати прямо – ідеться про одну з найбільш жахливих сторінок світової історії. Німецький режим соціаліста Гітлера знищив у Європі біля 60% євреїв, біля третини ромів, а також поляків, білорусів, чехів… І українців. Я нагадаю, саме відповіддю на терор нацистів стала поява і боротьба Української Повстанської армії – руху опору, який не підтримував ніхто, крім самих українців.
Я чудово розумію, що відчувають євреї в цей день. Так сталося, що мої родичі-українці теж стали свідками проявів Голокосту. Бабуся розповідала мені, що творила дивізія СС «Адольф Гітлер» в єврейських селах під Уманню. Дідусь – в’язень нацистського концтабору, теж побачив чимало. Євреїв не просто нищили, їх нищили так би мовити на науковій основі, з усім німецьким педантизмом. Таке не мусить повторитися знову. Це – не обговорюється.
Але от знаєте, нестримну огиду викликає, коли режим лицемірної скорботи по Голокосту включають в цей день відверті і приховані шанувальники путінізму. Чому? Та певно тому, що кати з СС виникли не на пустому місці.
Я можу нагадати, що у той час коли Адольф Гітлер ще ходив до школи, в Російській імперії євреїв уже заганяли за межу осілості, а ніжно любимий ватою «великий реформатор» канцлер Столипін впроваджував обмеження на навчання єврейських дітей в учбових закладах і заборонив приймати євреїв до військових училищ. Саме Столипін поширив всі перелічені обмеження не тільки на іудеїв, а й на євреїв-християн. "Народи забувають інколи про свої національні задачі; але такі народи гинуть, вони перетворюються в гній, в добриво, на якому виростають і зміцнюються інші, більш сильні народи" – гадаю Гімлер і Кальтенбруннер з радістю розписалися б під цими словами Столипіна. Чи був дотичний Столипін безпосередньо до єврейських погромів – питання відкрите, частина істориків вважають що був.
А ви в курсі, що ніякого Голокосту могло не бути, якби не московські більшовики? Якби у 1932 р. Сталін просто не втручався б у Німецькі вибори? У сучасній Росії не бракує істориків які стверджують, ніби німецькі комуністи Тельмана у 1932 р. розвернули безкомпромісну війну проти соціал-демократів і тим штовхнули їх в коаліцію з нацистами Гітлера з власної ініціативи, а не за наказам Комінтерна, який повністю контролював Сталін. Було б дуже смішно, якби не було дуже гірко. Влітку 1932 р. партія Гітлера програла вибори та була вся у боргах, а сам Гітлер всерйоз був готовий до самогубства. Проте…
Можна також пригадати факти коли сталінська НКВД передавала євреїв, що намагалися рятуватися в СРСР від нацистів, прямісінько в міцні руки гітлерівського гестапо. Таке було – в часи коли гітлерівська Німеччина і сталінський СРСР були союзниками – тобто від вересня 1939 по 22 червня 1941 р. Після Пакту Молотова-Рібентроппа. Фактів – до біса.
Я знаю чому вата так спекулює Голокостом – вони й зараз намагаються прищепити думку, ніби від остаточного знищення євреїв Європи врятувала Червона армія, яка знищила гітлерівський режим. Це твердження, по-перше – брехня. Гітлерівський режим знищила коаліція союзників, двома фронтами, при чому саме СРСР отримував від союзників допомогу по ленд-лізу, а не навпаки.
А по-друге, вже після закінчення Другої Світової війни у СРСР-рятівнику, євреїв катували вже сталінські НКВД/МГБ – по справах космополітів, сіоністських заколотів та горезвісній «справі лікарів». До чого дійшов би Сталін якби не помер у 1953 р. – історія мовчить. Мовчить так само, як вата мовчить про факти перелічені мною.
А правда така. Голокост став наслідком постімперського синдрому, що охопив Німеччину після програшу у Першій Світовій війні. Бажання «снова павтаріть» породило Бухенвальд і Освенцим. Воно ж принесло війну на німецьких багнетах в країни Європи. І я знаю нині ще одну країну на сході, з якою зараз робиться те саме. Ця країна хворіє на постімперський синдром. Толерує етнічну ненависть. Несе війну сусідам. Нині.