Голова Верховної Ради Володимир Гройсман хоче ухвалити Держбюджет до нового року

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман хоче ухвалити Держбюджет до нового року

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман сподівається, що Державний бюджет на 2016 рік і податкову реформу вдасться ухвалити до кінця цього року. Не виключено, що для цього парламент може зібратися і на позачергові засідання.

Про це на він заявив під час брифінгу у ВР, повідомляє gazeta.ua/

"Я дуже хочу, щоб Україна увійшла в новий рік з бюджетом, новим бюджетом, але не під ялинку. Це перше. Коли ми приймали бюджет 2015 року, ми були в об'єктивних обставинах - парламент був тільки утворений, тож у нас залишалося дуже мало часу, країна очікувала бюджет. І ми його прийняли і зробили абсолютно правильно, тому що від цього залежала і макрофінансова стабільність і взагалі стабілізація економічної ситуації в Україні. Зараз, я вважаю, робота має бути більш професійною, більш чіткою і більш злагодженою", - зазначив спікер.

Крім того, Гройсман також наполягає, аби до січня разом з Держбюджетом-2016 була прийнята й нова податкова система.

Водночас, він не виключає можливості задля ухвалення бюджету проведення позачергового засідання парламенту.

"Я не бачу жодних обмежень і переконаний у тому, що більшість народних депутатів може підтримати ініціативу щодо проведення позачергових засідань, але я ще раз наголошую на тому, що не треба відкладати на потім рішення, які треба прийняти зараз. Я закликаю і уряд, і комітети, і керівників фракцій об'єднатися сьогодні для того, щоб знайти спільні рішення", - підкреслив Голова ВР.