Головам сільрад світить тюрма за зірвану мобілізацію

Головам сільрад світить тюрма за зірвану мобілізацію

Військова прокуратура Західного регіону України притягає до кримінальної відповідальності керівників місцевих органів влади, які своїми діями перешкоджали виконанню мобілізаційних заходів, повідомляє прес-служба відомства.

Упродовж п'ятої та шостої хвиль мобілізації із сіл Кривка та Присліп Турківського району Львівської області не поставлено до військкомату жодного військовозобов'язаного. Причиною прокуратура називає неналежне оповіщення головами сільрад громадян, які підлягали призову за мобілізацією.

"Аналогічні порушення виявлені і в місті Судова Вишня, селах Пнікути та Маломокряни Мостиського району Львівської області, де під час проведення 5-6 хвиль мобілізації мобілізаційний план з оповіщення та поставки людських ресурсів до військкоматів не виконаний, - зазначив заступник військового прокурора Львівського гарнізону Максим Пандяк. - Також не забезпечили належне оповіщення військовозобов'язаних і в селах Зубра, Пасіки Зубрицькі та Скнилові Пустомитівського району".

"У нашу сільраду прийшло 155 повісток, - розказав Gazeta.ua війт Присліпу Онуфрій Ляхович. У селі живе 1400 людей. - Сімом чоловікам представники сільради вручили повістки в руки. Але вони служити не пішли, бо хтось багатодітний, хтось має проблеми зі здоров'ям. В нашому селі роботи нема, чоловіки по заробітках закордон пороз'їжджалися. Ми оповістили їхніх родичів. А що ще можемо зробити? У військкомат на плечах не віднесемо ж "

За вказаними фактами військова прокуратура Львівського гарнізону внесла відомості до Єдиного реєстру досудового розслідування. Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років