«Головні події року» - Олег Пономар

«Головні події року» - Олег Пономар

Понеділок, перший день 2018 року. Які головні події попереду?

Звичайно, ми всі чекаємо 2 лютого, коли міністерство фінансів США має завершити свій звіт стосовно активів оточення Путіна. Та чомусь ніхто не згадує про Велику Британію. Я обіцяв розповісти про це 1 січня. Отже.

Сьогодні набирає чинності ухвалений парламентом і схвалений королевою закон "про кримінальні фінанси". Відсьогодні британські суди та правоохоронці можуть робити запити нерезидентам з вимогою надати докази законності походження коштів, за які купується майно в країні, і які зберігаються у британських банках.

Зрозуміло, що головною мішенню закону є оточення Путіна, яке має майно та кошти у Великій Британії. Дуже важливо, що закон передбачає конфіскацію майна та коштів (а не лише арешт чи заморожування), якщо суд визнає їхнє походження нелегальним.

Також нагадаю, що цього року на засіданнях G7 головуватиме Канада. Це надважливо, адже порядок денний для G7 формуватиме найбільший союзник, друг і адвокат України на Заході.

Окрім того, нагадаю, що влітку цього року в Польщі пройдуть маштабні військові навчання НАТО "Анаконда-18" за участі 100,000 осіб. Головне завдання — протидія Московії (цього ніхто і не приховує в Польщі).

Пам'ятаймо також, що цього року в Брюсселі відбудеться важливий саміт НАТО, де мають ухвалити важливі рішення щодо Грузії та України стосовно їхнього майбутнього членства в альянсі.

А ще, сьогодні в Україні починає діяти медична реформа. Це революційна реформа, і на неї треба час. Головне, що рух та зміни — в дуже правильному напрямку.

Поки весь світ святкує, протести в Ірані тривають, та стратегічно важливих новин з цієї країни наразі немає.

Дякую всім друзям за вітання. Ще раз вітаю всіх з Новим роком. Гарного дня.

Олег Пономар