"Головні тези Зеленського з його сьогоднішньої конференції та коментарі до них" - Олег Шарп

"Головні тези Зеленського з його сьогоднішньої конференції та коментарі до них" - Олег Шарп

Наступ Росії на Харків провалився завдяки українським воїнам і відповідній зброї.

Це так, але влада повністю «замилила» питання неготовності оборонних споруд на цій ділянці. Ніхто не поніс (і не понесе) покарання за розкрадання державних коштів, виділених на ці потреби.


До кінця року Україна отримає F-16, однак цієї кількості буде недостатньо.

Не можу вже чути про ці F-16. Навіть коли отримаємо, просто вже мовчіть та їбаште ворога.


Зеленський поки не буде оцінювати роботу Сирського в контексті прориву росіян на Харківщині, бо це "післявоєнні розмови".

Угу, за вас, пане президенте, це успішно робить Безугла. Так що або її заткніть, або приймайте заходи стосовно Сирського. Але ж ви не робите ні того, ні іншого. Зручна позиція.


Мобілізація в Україні йде за планом, однак відчувається нестача тренувальних баз. Наразі уряд працює над розширенням їх кількості.

Мобілізацію треба було робити таким чином і тоді, коли наполягав Залужний. Ви на нього образились і звільнили, в результаті було втраченого півроку.


Україні потрібно 25 систем ЗРК Patriot, щоб закрити небо.

Так, потрібно. Без коментарів.


Україна готова співпрацювати з будь-якою політичною силою у США, зокрема Республіканською партією в разі її приходу до влади.

Саме тому, з причини своєї дрібʼязковості, ви не випустили Порошенка на Конвент республіканців і змарнували гарну можливість налагодити співпрацю з цією політичною силою.


Україна отримає запрошення і членство в НАТО, як тільки закінчиться війна. Зараз союзники не можуть дати державі запрошення в повному обсязі.

Забули додати: коли влада проведе внутрішні реформи, почне боротись з корупцією і скасує політичну цензуру в країні. Мій прогноз залишається незмінним: Україна стане членом Альянсу у 2028-29 роках, але при іншій, прозахідній владі в Україні.