"Головне - це інтереси України" - Олег Шарп

"Головне - це інтереси України" - Олег Шарп

З`явилось повідомлення, що посол України при НАТО Вадим Пристайко готовий очолити Міністерство закордонних справ, а теперішня заступниця глави МЗС Олена Зеркаль – працювати зовнішньополітичною радницею Зеленського.

Я вам обіцяв завжди біле називати білим, а чорне чорним, не зважаючи на власні політичні вподобання - головне інтереси України. Так от, як людина, яка не один рік працювала у цій сфері, стверджую, що такий вибір (якщо він станеться), є оптимальним. Пристайка знаю особисто - стовідсотковий євроатлантист, професіонал та патріот. Зеркаль - з молодого покоління дипломатів, вміє працювати та захищати інтереси країни.

Такий крок, звісно, дисонує із заявами нової команди про те, що вона нікого не братиме зі "старої гвардії", але треба розуміти, що зовнішня політика на 80% тримається на спадкооємності курса та особистих зв`язках дипломатів. А ще там потрібні люди, які вкладатимуть у вуха нещодавно обраного потрібні меседжи. Тому у даному випадку я утримаюсь від іронічних випадів на адресу Зеленського. Ще й з тієї причини, що до цього на вказані посади розглядалось декілька вельми одіозних, як на мене, кандидатур.

Щось передбачати наперед - справа невдячна. Такий вибір може бути й тимчасовим, мати на меті передвиборчі цілі, а після отримання потрібної кількості депутатів у Раді, змінено на проросійський. Проте, хочу вірити, що цього не станеться.

Спостерігаємо далі, тримаємо розум холодним, судимо виключно по справах.

Helgi Sharp