Головне про коронавірус. 26 березня

Головне про коронавірус. 26 березня

Кількість хворих на COVID-19 у світі офіційно перебільшила півмільйона людей. Загальна кількість смертей через коронавірус - майже 23 тисячі, понад 120 тисяч інфікованих вилікувались.

Найважливіше

3.3 мільйони американців втратили через коронавірус роботу і претендують на допомогу по безробіттю - це рекорд в історії країни

В Україні підтверджено 162 випадки інфікування, 5 людей померли

Кількість заражених в Італії сягає 74 тисяч, там померли 7.5 тисяч людей

Сенат США у середу одноголосно схвалив законопроект про виділення $2 трильйонів на підтримку підприємствам, що потерпають у зв’язку коронавірусом та для працівників, які втратили роботу внаслідок епідемії

У Великій Британії передбачають, що міжнародний тенісний турнір у Вімблдоні може бути відкладений, або скасований.

Нью-Йорк залишається епіцентром пандемії у США, кількість хворих там подвоюється кожні три дні, загалом в Америці зафіксували майже 70 тисяч випадків, померли понад тисячу людей

У США не всі іммігранти, які платять податки, отримають допомогу від уряду

Урядовий пакет допомоги американській економіці обсягом 2 трильйони доларів передбачає прямі виплати мешканцям США. Сума виплат залежатиме від доходу окремої людини та родини і обраховуватиметься залежно від податкової декларації за 2019 рік (або за 2018 рік, якщо людина ще не встигла подати декларацію у цьому податковому циклі).

Однак деякі групи населення не отримають допомоги від держави. Йдеться про мігрантів у США, які зобов'язані платити податки, проте не мають номеру соціального страхування (SSN - Social Security Number). Цей номер можуть отримати не всі люди, які живуть у США, адже деякі не мають права на роботу. Проте і вони все одно повинні платити податки, для чого отримують інший номер ITIN (Individual Taxpayer Identification Number - індивідуальний номер ідентифікації платника податків).

Канада вважає непотрібним розміщення через коронавірус американських військ на кордоні між цими країнами

Уряд Канади розкритикував намір президента Дональда Трамп розмістити війська вздовж кордону між двома країнами, зазначивши, що в цьому немає необхідності в зв'язку з пандемією коронавірусу і попередивши, що це негативно позначиться на двосторонніх відносинах.

Як повідомили агентству Reuters два джерела в уряді США, очікується, що Трамп направить до канадського кордону військовослужбовців, щоб забезпечити дотримання заборони на необов'язкові пересування в зв'язку з пандемією коронавірусу.

Вже 1000 померлих від коронавірусу у США - третина припадає на Нью-Йорк

Кількість померлих у США внаслідок коронавірусу перевищила тисячу людей. Про це свідчать дані Інституту Джонса Гопкінса, який веде статистику під час пандемії.

Станом на ранок 26 березня у США налічувалось 1050 померлих. Майже третина з них - мешканці штату Нью-Йорка.

Інтерактивна мапа: поширення коронавірусу у світі. Дані: Університет Джонса Гопкінса. Дані оновлюються щодня.