Головний епідеміолог США заявив про наближення піку коронавірусу у штатах, які постраждали найбільше

Головний епідеміолог США заявив про наближення піку коронавірусу у штатах, які постраждали найбільше

Спалах коронавірусу у Флориді, Каліфорнії і ще кількох штатах , які найбільше постраждалии від захворювання, можливо, близький до піку, у той час як в інших частинах країни ситуація може незабаром загостритися. Про це у вівторок заявив головний епідеміолог США доктор Ентоні Фаучі.

Різке зростання числа випадків захворювання у Флориді, а також у Техасі, Арізоні і Каліфорнії цього місяця привело до перевантаження лікарень, змусило місцеву владу згорнути плани відкриття економіки і породило побоювання, що зусилля по боротьбі з пандемією недостатньо ефективні.

При цьому, за словами Фаучі, є перші ознаки того, що відсоток позитивних аналізів на коронавірус починає зростати в інших штатах - таких як Огайо, Індіана, Теннессі і Кентуккі.

Число смертей від коронавірусу у США в понеділок виросло до 148 446, а число підтверджених випадків - до 4,3 мільйона

«Це вірна ознака того, що потрібно дотримуватися обережності», - підкреслив він.

Він закликав штати зі зростаючими показниками захворюваності діяти якомога швидше, щоб запобігти сплеску, а інші штати - знімати обмеження обережно, дотримуючись офіційних рекомендацій.

Число смертей від коронавірусу у США в понеділок виросло до 148 446, а число підтверджених випадків - до 4,3 мільйона, згідно з останніми даними Reuters. У штаті Флорида за останню добу зареєстровано 191 смерть від коронавірусу, що є найвищим добовим показником з початку епідемії.

Техас вийшов на четверте місце за кількістю випадків, перевищивши позначку 400 000, яку раніше перетнули Каліфорнія, Флорида і Нью-Йорк. Однак кількість госпіталізацій у Техасі знизилася у понеділок.