"Головний ворог..." - Джон Сміт

"Головний ворог..." - Джон Сміт

Іран завдав удару по Ізраїлю, який "відрізняється від всього, що було раніше"! От тільки не відрізняється від жодного з 780 днів аналогічних російських ударів по Україні.

Іран відповів Ізраїлю на ізраїльський напад 1 квітня на дипломатичне представництво Ірану у Дамаску.

Дипломатичні представництва згідно Віденської конвенції мають виключний імунітет. Вбиті генерали ховалися за дипломатичним імунітетом? - може бути. Та це нормальна практика. Всі країни ховають своїх розвідників за корочками "аташе" і "представників 3-го рангу". А от дипломатичний імунітет поширюється не тільки на працівників, а на будь-які будівлі дипустанов, резиденції дипломатів і навіть парковки біля них.

Уряд Нетаньяху виправдовується, що "прийшлося", бо "там іранці замишлялі напад на Ізраїль".

Доказів, як завжди, немає. Але ок.

Та ось - напад Ірану на Ізраїль.

І як же підрив дип.представництва у Дамаску запобіг замишляємому іранцями нападу?

А ніяк.

Бо це брехня.

Бо це саме Нетаньяху провокував цей удар, знаючи, що Іран не зможе не відповісти.

Бо проти Нетаньяху в Ізраїлі вийшли 100 тисяч євреїв на вулиці. Попередні протести в березні і липні 2023, коли проти його судової реформи вийшли 180 тисяч ізраїльтян, Нетаньяху погасив війною з палестинцями, яку сам же спровокував посиленням нападів і провокацій проти палестинського мирняка перед 7 жовтня. Тепер нові протести в січні, нові протести в квітні, країни ЄС і навіть вже США почали закликати Нетаньяху згортати геноцид у Газі.... І тут бац! - нова провокація: напад на посольство Ірану.

Як несподівано.

І от уже республіканці кричать, що Конгрес змінить свій графік і проголосує термінову допомогу Ізраїлю. Ті самі, що блокують допомогу в Конгресі, такі: "ах ви таааак, ну всьооо".

Стів Скаліс, лідер Республіканської більшості у Конгресі заявляє: "У світлі невиправданої атаки Ірану на Ізраїль наступного тижня Палата представників відійде від свого раніше оголошеного розкладу законодавчих засідань, щоб натомість розглянути законодавство, яке підтримує нашого союзника Ізраїль і притягує до відповідальності Іран та його терористичних ставлеників".  

Але панове, абсолютно аналогічні атаки на Україну летять кожен з 780 днів російського вторгнення. І авіація США в нашому небі не допомагає збивати ракети і шахеди, а конгресмени не голосують, а блокують термінову допомогу Україні.

Бо насправді, Нетаньяху, праві в Ізраїлі і їх лобі в США навмисно провокує війну.

Ще при Трампі США вбили в Ірані генерала КВІР Касема Сулеймані, який був убитий 3 січня 2020 року ракетним ударом з американського безпілотника MQ-9 Reaper.  

Абсолютно ідіотська атака, яка у військовому плані ніяк не підірвала здатність КВІР і Ірану поширювати свій вплив у регіоні.

Іранські праві фашики лише дивляться на своє керівництво і кричать, що воно жує соплі, якщо воно не відповідатиме.

Ще більш ідіотський акт - вихід Трампа з ядерної угоди з Іраном за рік до цих подій. Всі країни ЄС тоді закликали Трампа не виходити з угоди. Експерти МАГАТЕ у 9 різних звітах підтверджували: Іран повністю виконує умови угоди.

Але Трамп в інтересах Нетаньяху на угоду плюнув, ще здійснив акт війни проти Ірану, чим і спровокував теперішнє загострення.

Ну а в травні 2022 року ізраїльські спецслужби не дали вже Байдену відновити угоду, на яку Іран попри всі ці напади був готовий: вбили в Ірані чергового чинушку КВІР - полковника Саяда Ходаї, викрали і катували Мансура Расулі, атакували комплекс по збору безпілотників Парчин.

А у 2023 році прем'єр Беннет після відставки проговорюється навіщо все це було: "ця угода направить близько чверті трильйона доларів до скарбниці Ірану".

Путін нападом на Україну, не повідомивши своїх союзників, тупо розвалив свої союзи. Навіть в Ірані і Китаї тоді покрутили пальцем у скроні з цього ідіота.

Але Ізраїль допоміг Путіну відновити путінські союзи.

Після тих травневих нападів і зірваної угоди Байдена Іран, який на той час сидів як миша, у серпні 2022 починає поставки шахедів у Рашку для атаки по Україні.

І тепер всі радісно кричать уже про цілу "вісь зла".

Фейспалм.

Ізраїль зазвичай у всіх цих випадках роздуває пір'я, ніби ці "потужні військові акції" "завдають величезних збитків противнику". А насправді бачимо чого ці комарині укуси у війському плані завдають.

Всіма цими акціями Ізраїль і його еліти добивалися зовсім іншого: зірвати будь-який мир Заходу і Сходу, спровокувати війну.

Після цього можна нескінченно сидіти на допомозі США, а питання "двох держав - для двох народів" під сукно назавжди.

"Екперти" кричать в оргазмі: "о дааааа!", "боже яккий крутий Ізраїль", "ось як треба і нам"!

Але 4 дні тому 14 квітня Washingtonpost повідомляє прекрасне: більше не зв'язаний ядерною угодою "Іран став ближчим до ядерної зброї, ніж будь-коли в історії країни". "Іран досяг запасів високозбагаченого урану, який можна перетворити на збройове паливо для щонайменше трьох бомб у часовий проміжок від кількох днів до кількох тижнів".

Нічний повітряний удар Ірану по Ізраїлю з вибухами на авіабазі Цахал, показує, що Іран здатний перевантажити Ізраїльську систему ППО/ПРО уже зараз (навіть при допомозі Ізраїлю з боку США). Отже теоретично і підірвати ядерну бомбу в небі над Ізраїлем, за умови прийняття такого рішення в Тегерані, Іран матиме теоретичну змогу вже у найближчі місяці.

Ось в принципі - результат всієї цієї стратегії Нетаньяху і його фашистів.  

От і Вашингтон пост пише, що все це занурює регіон у гонку озброєнь.

«Більше ніж одна країна, зокрема Саудівськуа Аравія та Туреччина, висловлювала буквально те, що якщо Іран матиме ядерний потенціал, це змусить їх також шукати цей потенціал», – сказав генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі.

"Усвідомлюючи зростаючу небезпеку, Гроссі закликав терміново відновити дію угоди 2015 року."

Тепер ті ж "експерти" кричать данбіть Іран.

Цікаво і чим же пропонують данбіть ядерний комплекс Фордоу, схований під горами Ірану?

Це в кіно ТопГан-2 Том Круз прилітав на літачку і скидав маленьку бомбочку у слабке місце, яке сценаристи завжди малюють "зірці смерті". В реальності, розворитити ту гору можна лише ядерним ударом.

Звісно, "експерти" будуть радіти "проявленню сили" (а особливо Нетаньяху і Путін), але навряд в Україні є умалішонний, який радітиме такому виправданню для путіна для ядерних ударів.

Таким чином, якщо не кричати, не істерити, не рвати рубаху і не прогулювати "логіку", то ситуація виглядає трохи по-іншому.

Атака на дипломатичне представництво - прямий акт війни.

В даному випадку Ізраїль ще й здійснив атаку на іноземне представництво на території третьої країни. Це акт війни в кубі.

Маленький диктатор Нетаньяху, що вже 25 років при владі, як і путін, використовує війну задля збереження вічної влади.

Іран отримував ляпас, на який керівництво Ірану не могло не відповісти.  

Іран відповів.

При чому відповів не вторгненням у Ізраїль, як попереджали, а обмежено: бомбами на бомби.

Після цього Іран оголосив, що збирається обмежитися вже завданою цієї ночі хвилею ударів по території Ізраїлю.

«Військові дії Ірану, проведені відповідно до статті 51 Статуту ООН щодо законної оборони, були відповіддю на агресію сіоністського режиму проти наших дипломатичних приміщень у Дамаску. Справу можна вважати завершеною».

В Ірані додали, що якщо Ізраїль продовжить провокації, Іран відповість знову.

Данбіть Іран це Третя світова війна.

Крики про "Вісь зла" - в одне місце.

Ваш Нетаньяху сам така сама вісь зла.

США уже через дії Нетаньяхи ведуть безперспективну війну у Червоному морі з армією Ємена, яку чомусь всі називають "бойовики-хусити". Але представник США на днях пропонував "мирне рішення хуситам". Очевидно розуміють, що ракетою за мільйон доларів проти дрона за 10 тисяч доларів виграти війну важко. Тепер ще США допомагають відбивати напад у повітрі над Ізраїлем і Йорданією. В усе це ще й втягнуті флоти країн ЄС.

Залишилося лише Китаю напасти на Тайвань і КНДР на Південну Корею і путін зможе видихнути спокійно.

Ні, треба не вестися на крики "експертів" і "нада як чєрчіль".

Треба попуститися, закликати до деескалації, і після розрядки повернутися до угод з Іраном.

Треба не кричати про вісь зла, допомагаючи путіну здобути сильних союзників, а розвалити його союзи.

Головний ворог це путін. Треба показово роздушити його - тоді і Іран з Китаєм підібгають хвоста.