"ГОРЕ ВІД РОЗУМУ – ЩО З ЦИМ РОБИТИ?" - Олег Шарп

"ГОРЕ ВІД РОЗУМУ – ЩО З ЦИМ РОБИТИ?" - Олег Шарп

Останнього тижня прочитав багато цікавих постів стосовно того, яким курсом та з якою програмою повинна рухатись головна партія України. Партія, яка має на меті інтеграцію у Євроатлантичні структури та відрив країни від російської імперії. Звісно, я про «Європейську Солідарність».

➡️ Одразу виношу за дужки питання очільника. Допоки засновник партії, її головний бенефіціар та моральний авторитет має наснагу залишатись її лідером, розмови про альтернативу є не тільки недоречними, але й шкідливими.

При цьому дякую Дмитрик Вовнянко, Валерій Прозапас, Алексей Петров, Костюк Олександр та іншим, які розлого висловили свої думки з цього приводу, проте…

➡️ Ви подивіться, хто у своїй більшості складає основну частину т.зв. «порохоботів» (мені зручніше називати їх україноцентристами). Відповідаю: це український СЕРЕДНІЙ КЛАС. Люди, які завдяки своїй освіті, наполегливості, здібностям та працездатності чогось досягли у цьому житті – як у фінансовому плані, так і соціальному.

Вони не сиділи на шиї у держави, а надавали перевагу власним силам. Вони мали можливість подорожувати та порівнювати. Саме тому у них залишився час для того, щоб зробити цивілізаційний вибір – щодо власної аутентичності, щодо курсу держави, щодо тих потреб, які знаходяться вище першого щабля піраміди Маслоу. Вони почали боротись не тільки за європейський курс держави, але й за власну небайдужість та самоповагу.

➡️ Розумієте, до чого я хилю? Правильно… Адже в нашому феодальному суспільстві, де архаїка і споживання давно затулили собою пізнання і питання політичної ідентичності, всі ці розмови про зміну суспільного договору та "стратегеми розвитку" - нікому не цікавий космос. Чим користується не тільки Москва, але й зелена влада.

➡️ Поки ми щодня витрачаємо час на написання у ФБ стратегем розвитку та програм партії, зелене непорозуміння Арахамія їде у Скадовськ і ПРОСТО працює там ді-джеєм.

Поки Порошенко особисто возить техніку та озброєння на передову, Зеленський ПРОСТО записує грайливі відосики для підлітків, а наші спортсмени ПРОСТО братаються з росіянами на Олімпіаді.

➡️ І що «заходить» більше простому наріду? А здогадайтесь з трьох разів. І так буде до тих пір, поки цивілізаційні засади будуть поступатись таким базовим потребам, як їжа та розваги - навіть війна нічого не змінює в головах у слухняно-агресивної більшості. А той державницький середній клас, який утворився за часів Порошенка (багато у чому, і завдяки йому), поки залишається у критичній меншості.

Так що, шановні мої, можна написати багато красивих та розумних слів про стратегічні засади розвитку партії та її майбутні перемоги, але у такому дистильованому вигляді вони просто не зайдуть тим, кому вони адресовані. Бо дуже розумні – і це я без іронії. От і виходить, що основна проблема нашої конструктивної меншості – зайве «умнічаніє».

➡️ Що робити? Йти у народ з простими сентенціями. Всім, хто має відношення до партії. Залишити зверхність, мінімізувати другорядні «срачі», працювати на полі тих політсил, які позиціонують себе у якості проєвропейських, але у житті просто відтягують голоси у «ЄС». Менше голих лозунгів. Менше шукати ворогів серед своїх, а більше залучати прихильників серед тих, хто ще не зробив свій вибір. Тобто, стати простішими і доступнішими – але без панібратства, хамства та цькування. Серед партійців є свої стратеги і, сподіваюсь, вони це й самі почали розуміти.

❗️ А ще обов`язково продовжувати робити своє - возити техніку та озброєння на передову, плести сітки, боротись у парламенті, розмовляти з людьми. Бо це робиться не для піару, а тому, що по-іншому буде неправильно. Лупаємо цю скелю - світло буде.

Соррі за недільне "вумнічаніє". Буду радий почути ваші думки - конструктивні і без навішування ярликів. З повагою до всіх.