"ГОТУЮТЬСЯ КУПУВАТИ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ГОТУЮТЬСЯ КУПУВАТИ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Схоже привернути до себе виборців шляхом обіцянок зменшити ціни на газ або ще якимись казочками в стилі «Новий курс», Юлія Тимошенко не сподівається вже остаточно – й тому пригадала свій перший політичний досвід, те як вона стала депутатом Верховною ради банально роздаючи вугілля людям серед зими. В хід пішли не технології, а схеми підкупу виборців.

Волонтер центру «Миротворець» Ярослав Бондаренко заявив що політтехнолог Сергій Гайдай наразі готує масштабний підкуп виборців для ВО «Батьківщина». Сама поява цієї особи в оточенні Тимошенко певною мірою знакова.

Сергій Гайдай відомий тим, що провалив передвиборчі кампанії Литвина і Катеринчука, саме під його керівництвом Ющенко пішов на вибори з ідіотським гаслом «Ми здобули!» (через що його швидко охрестили «миздобулом»), використовував працівників своєї агенції для фото на передвиборчих бігбордах. Ще – саме він був замішаний в підкупі виборців «Громадським активом Києва» у 2006 р. Нині все готується набагато крутіше.

«Тіньовим штабом уже готуються масові провокації, іде набір акторів, орендуються приміщення, де «представники іншого кандидата будуть здійснювати підкуп виборців»» - пише Ярослав Бондаренко.

Що вам сказати? Після «Центру захисту киян», після появи у штабі «Батьківщини» Алли Шлапак (фахівця по «бабцях Черновецького»), після повідомлень про команду російських політтехнологів у штабі «Батьківщини», після, нарешті, документів про підготовку підкупу виборців на Полтавщині, які передав до ГПУ депутат Андрій Немировський, повірити можна у що завгодно. Тим більше що факти підкупу виборців «Батьківшиною» уже були.

Ярослав Бондаренко перелічив приклади – роздачу окулярів у Києві, по квартирний обхід мешканців Дніпропетровщини з пропозицією продати голос за 500 грн, тощо.

Єдине, що в цій ситуації радує – послужний список Сергія Гайдая, особливо програні ним вибори. Як то кажуть, «народжений повзати – не злетить».

Дмитро "Калинчук" Вовнянко