ГПУ повідомила про підозру екс-меру Києва Черновецькому

ГПУ повідомила про підозру екс-меру Києва Черновецькому

У п'ятницю, 14 липня, Генеральна прокуратура України повідомила про підозру колишньому міському голові Києва Леоніду Черновецькому у зловживанні владою або службовим становищем. Про це повідомили у прес-службі ГПУ.

Згідно із повідомленням,  за результатами розслідування, колишньому Київському міському голові Черновецькому, у порядку передбаченому Кримінальними процесуальним кодексом України, повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

"Встановлено, що в результаті незаконних дій колишнього Київського міського голови Черновецького, який діяв в інтересах невстановлених на даний час осіб з найближчого оточення колишнього Президента України Віктора Януковича, що виразились у незаконному вилученні, зміні цільового призначення та передачі особливо цінних земель в оренду для будівництва так званого вертолітного майданчика на Парковій дорозі в місті Києві, заниженні орендної плати за землю, і як наслідок ̶ знищення об’єкта археологічної спадщини, чим територіальній громади міста Києва заподіяно збитки на загальну суму понад 250 млн грн", - зазначили у прокуратурі.

Повідомляється, що досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні триває, вживаються заходи щодо встановлення інших осіб, причетних до вчинення вказаних кримінальних правопорушень.