ГПУ відкрила справу проти Раїси Богатирьової

ГПУ відкрила справу проти Раїси Богатирьової

В Україні вперше розпочато процедуру заочного кримінального провадження стосовно колишніх високопосадовців, повідомляють у ГПУ.

23 липня 2015 року Печерський районний суд м. Києва задовольнив клопотання слідчих Генеральної прокуратури України і надав дозвіл на початок заочного провадження щодо колишнього Віце-прем'єр-міністра України та колишнього Міністра охорони здоров'я України Раїси Богатирьової, яка підозрюється у незаконному заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах за ч. 5 ст. 191 КК України. Про це повідомив журналістам у п’ятницю 24 липня заступник Генерального прокурора України Віталій Касько.

«Насправді це лише початок - вперше в історії України розпочалося заочне провадження щодо підозрюваного», - повідомив Віталій Касько.
Також, за його словами, у п’ятницю, 24 липня, Печерський районний суд надав дозвіл у ще одній справі щодо колишніх високопосадовців - колишнього заступника Міністра доходів і зборів України Андрія Ігнатова, який підозрюється у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

«Таки чином, довгоочікувана процедура початку заочного кримінального провадження і подальшого заочного засудження розпочалася», - заявив Віталій Касько.

Наступним кроком, як проінформував заступник Генерального прокурора, стане виконання певних процедурних вимог, що полягатимуть у повідомленні підозрюваних як через веб-сайт Генеральної прокуратури України, так і через ЗМІ, що відносно них здійснюється заочне кримінальне розслідування, що їм буде наданий захист за рахунок держави. «В разі, якщо вони не з’являться для участі в такому спеціальному розслідуванні, кримінальні провадження будуть направлені до суду для розгляду і вирішення питання про їхню вину чи невинуватість», - пояснив він.