"ГРИЦЕНКО ЗАЛИЦЯЄТЬСЯ ДО МОСКВИ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ГРИЦЕНКО ЗАЛИЦЯЄТЬСЯ ДО МОСКВИ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

«Пан полковник» трошечки попалився. Сайт «ICEUR» - «Міжнародного центру дослідження відносин Росія-ЄС» повідомив що 4 червня поточного року кандидат у президенти Анатолій Гриценко (саме так він названий у повідомленні) провів у них майстер-клас на тему ситуації в Україні і навколо неї.

У чому кримінал, запитаєте ви? Та справа в тому, що «ICEUR» - інститут відомий своєю проросійською позицією. Тези які просуває ця організація у Австрії: «Україна втомилася від війни і хоче миру будь-якою ціною», «населення України категорично не довіряє своїй владі», «Європі потрібен діалог з сильною Московою», тощо. Нічого не нагадує? Хто «танцює цю дівчинку» - думаю зрозуміло. Звісно, можна припустити що у Відні зібрався клуб шанувальників РФ і відповідні спонсори, але логіка підказує рішення набагато простіше. Й відтак – очевидно з ким саме і у якій країні тісно пов’язаний «ICEUR».

Але про що говорив Гриценко під час «майтер-класу»? По-перше, він знову пообіцяв Україну без олігархів, заявивши, що вже веде дискусії з олігархами, які готові відмовитися від нинішнього статусу, аби стати просто «сильними діловими людьми». Цілковито вірю. Ми вже мали досвід Грузії Саакашвілі, де олігархи масово поставали «інвесторами» за умови регулярного перекидання коштів у певний недержавний фонд – типу того який в Одесі в часи губернатора Саакашвілі накрила СБУ.

Набагато цікавіше інше. Гриценко заявив, що Росія поверне Донбас на умовах передбачених Україною, бо «Путін Донбасу не потребує». Як таке можна реалізувати? Анатолій Гриценко послався на «досвід своїх контактів з російською стороною, де «якість рукостискання» та вирішення проблем у відкритій, подібній до бізнесу манері, має значення більше ніж ідеологічні установи». Отут цікаво дізнатися деталі.

Ми вже знаємо про один план вирішення проблеми Донбасу «у відкритій, подібній до бізнесу манері» - його озвучував навіть терорист Стрєлков-Гіркін – визнати Крим російським і отримати Донбас. Щоправда не частинами існуючих Донецької та Луганської областей, як раніше, а у вигляді автономної області зі ставлениками Москви на чолі. Чи не про це натякав пан Гриценко під час своїх виступів?

Відповідаю, натякати він може що завгодно – а Москва гнутиме лінію свою, і всім попутникам пропонуватиме або вставати до своїх лав, або – звільнити приміщення. Історія України вже знала авантюриста Винниченка, який про «червоних товаришів з Москви» просторікував навіть тоді, коли більшовики займали Полтаву – більшовикам у підсумку він виявився просто непотрібний. Москва вірна своїй політиці, тут їй треба віддати належне.

Питання в іншому – навіщо Анатолію Гриценку взагалі знадобилося світитися на цьому заході? Отут треба згадати, що раніше на такому самому заході в тому самому «ICEUR» засвітився екс-голова Одеської ОДА і екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі – 7 червня 2017 р. він теж провів там майстер-клас на тему «Постмайданна Україна: реформи чи корупція?».

Так-так, саме після цього сталося позбавлення Саакашвілі українського громадянства, погрози про повернення, ганебний прорив кордону і багатосерійний міхо-майданчик, при зачищенні якого в наметах познаходили гранати. І – кримінальні справи проти Северіна Донгадзе, який був посередником між Саакашвілі і структурами олігарха Курченко, читайте – Януковичем, читайте – Кремлем.

Наводить на роздуми? Чи не після майстер-класу у «ICEUR» в Міхо з’явилася багата бабця?

Тоді докину ще інформації з історії України. В період Руїни кандидати на гетьманство регулярно бігали до Москви з проханнями про допомогу в здобутті булави, обіцяючи за це вічний мир та дружбу. Результат – Україна під повною владою Москви.

Де гарантія, що нинішні кандидати у президенти не роблять те саме? Якщо Юлії Володимирівні можна мати незрозумілі контакти з Віктором Медведчуком (кумом самі знаєте кого) і бути при цьому нечуваною патріоткою – чому іншим зась?

Дмитро "Калинчук" Вовнянко