"Гроші на розпил замість інтересів України" - Джон Сміт

"Гроші на розпил замість інтересів України" - Джон Сміт

Глибинна і єдина причина, чому Зеленський навіть попри мізерний держресурс продовжує виділяти велике фінансування на бездарні шоу Олені Кравєц, Юрія Горбунова і колишніх пропагандистів медведчука, виключно в тому, щоб вони не образилися і не почали гавкати вже на нього.

Як сам колишній бездарний артіст і пропагандист, він впевнений: боротьба за уми важливіша за кулі і снаряди.

Артист (а глибше: сценарист, режисер, продюсер, письменник, поет), попри смішний для комбайнера рід діяльності, за певних обставин може стати воїном. Він володіє прийомами впливу на свідомість глядача, знає як працює людський мозок і як в нього вкласти потрібний тобі посил. Тут, до речі, всім рекомендую книгу Роберт Маккі "Оповідь" - будете і самі знати всі прийоми (але обережно: ця фігня вбиває магію кіно - не зможете більше дивитися його оком звичайного глядача). Зеленський цю книгу читав, бо це біблія сценаристів. Прочитаєте - станете бачити навіть цілі шматки із цієї книги, які він використовує.

В поганих руках знання цих прийомів - дуже небезпечна зброя. І ми могли упевнитися в цьому в 2019 році, коли ОЗУ ортістів хакнула мізки людей на виборах.

Так от артист за певних обставин може стати не тільки воїном. Гірше: він може стати ЧУЖИМ воїном.

Зеленський не збирається повторювати помилку Порошенка, який відібрав бюджет (і при цьому не посадив) самого Зеленського після жартів про "Україну-проститутку". На держпідтримку в 2016 році претендували два проекти студії «Квартал 95»: повнометражний анімаційний фільм «Повернення Гуллівера» (претендував на 35 млн грн.) і повнометражний «Слуга народу» (15 млн грн). Після україноненависних жартів влада ці гроші забрала і зелене ОЗУ у відповідь об'єдналося і на гроші ворогів збило Порошенка.

Саме тому, щоб банди прихлебателів 1+1 і кварталу не перетворити на чужих воїнів і не дати своїм ворогам зробити їх найманцями проти себе, Зеленський і дає їм будку і миску. Це для нього значно розумніше і дешевше ніж потім розгрібати проблеми. До того ж платить він нашими грошима, а не своїми.

Але тут є грандіозна проблема для України: Зеленський їх просто утримує, замість того, щоб - зробити НАШИМИ воїнами.

За 2 роки повномасштабної війни Україна не створила жодного потужного культурного продукту, який би став класикою. Попри факт, що в нас вже неймовірна кількість реальних історій, поряд з якими "Падіння чорного яструбу" це вибух петарди в сільському туалеті. Просто бери і видавай сценаристам відрядження в СБУ, Генштаб ЗСУ, ГУР, ССО, в Дніпровський військовий госпіталь з замовленням перетворити реальні історії в потужні сценарії. І все це знімай. І нехай твоя Олена Кравець за 27 млн грає роль волонтерки, яка вивозить собак з окупованої Бучі, а Горбунов за 33 млн знімає кіно не про Паравоза, а про бійця ГУР, який проплив 40 км у Чорному морі.

Але цей культурний пласт свідомо ігнорується. Бо Зеленському не тільки на Україну плювати і його цікавить тільки власна шкура, а й тому, що він не дає перемогти українській ПЦУ: розширювати україноцентричну аудиторію не в його інтересах. Його виборець це денаціоналізований обидлячений люмпен, який гигикає і обожає "попроще". Щойно люмпен перестає бути люмпеном і стає патріотом, він вже не голосує за Зе.

Ось в цьому і причина грошей на розпил замість інтересів України.